Font Size

Cpanel

Μετακινήσεις-αποσπάσεις Αστυνομικού προσωπικού

Αθήνα, 03 Μαρτίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 301/1/73δ

poasy 2015
Προς:
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας
Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ
2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας
Αντιστράτηγο κ. Αντώνιο ΜΠΑΚΑ
3) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας & Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Θέμα: «Μετακινήσεις-αποσπάσεις Αστυνομικού προσωπικού»

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ομοσπονδία μας, επανέρχεται και με το σημερινό της έγγραφο, σε συνέχεια της υπ΄αρίθμου 1244/17/419486 διαταγής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία διατάσσονται οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Κεφαλληνίας Ιθάκης και Φλώρινας να διαθέσουν αστυνομικούς από τις διμοιρίες υποστήριξης προς ενίσχυση των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β΄Δωδεκαννήσου για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Με τα επισυναπτόμενα τους υπ΄αρίθμου 1293 από 02/03/2017 και 300/5/2 από 03/03/2017 αντιστοίχως, οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας Κεφαλληνίας Ιθάκης και Φλώρινας, προβάλλουν λόγους και αιτιάσεις, για τους οποίους λόγους θα πρέπει και κατά την δική μας εκτίμηση να ανακληθεί η ανωτέρω διαταγή ή να τροποποιηθεί.

Το ζητούμενο είναι πως, πολλές εξ΄ αυτών των μετακινήσεων κρίνονται άσκοπες και κοστοβόρες προς το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε περιόδους παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Ομοίως, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η πείρα σε θέματα αστυνομικής πρακτικής αυτή η ανακύκλωση των αστυνομικών δυνάμεων δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, διότι δημιουργούνται ανισοκατανομές στο έμψυχο δυναμικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας όλης της Χώρας και οι ανάγκες της καθημερινής αστυνόμευσης δεν αντιμετωπίζονται στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε όλοι μας.

Κύριε Αρχηγέ,

Πάγια αρχή της Ομοσπονδία μας είναι αυτή της μη παρέμβασής μας σε θέματα επιχειρησιακών σχεδιασμών και δράσεων. Η αρχή όμως που πρεσβεύουμε είναι αυτή της προστασίας των κεκτημένων δικαιωμάτων των μελών μας και η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, του οικογενειακού προγραμματισμού και ασφαλώς του εύρυθμου της λειτουργίας του συνόλου των αστυνομικών υπηρεσιών και του Οργανισμού που υπηρετούμε.

Εκτιμούμε πως η άμεση θεσμική σας παρέμβαση ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και θα ληφθούν υπόψη αυτά τα δεδομένα, καθώς επίσης και οι εύλογες επισημάνσεις των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων μας. Ομοίως ευελπιστούμε στην αγαστή συνεργασία και στην διάκριση των θεσμικών μας ρόλων με κοινή αφετηρία και προορισμό την αρμονική συνύπαρξη προς επ΄ωφελεία του λειτουργήματος το οποίο επιτελούμε και ασφαλώς της Ελληνικής κοινωνίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα