Font Size

Cpanel

Φύλαξη ευπαθών στόχων

poasy 2015
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 309/13/33-α

Προς:

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.:

1)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο

κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Φύλαξη ευπαθών στόχων»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας κατ΄ επανάληψη έχει κρούσει τον κώδωνα κινδύνου φύλαξης των ευπαθών στόχων καθώς επίσης και του πλαισίου αναθεώρησης του δόγματος αυτού. Αφορμή για την εκ΄ νέου παρέμβασής μας αποτελεί η καταγγελία του επισυναπτόμενου υπ΄ αρίθμ. 43/2017 από 21/03/2017 εγγράφου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το οποίο επισημαίνονται οι σοβαρότατοι κίνδυνοι που εκδηλώνονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων αποκατάστασης τάξης που είναι επιφορτισμένες με την φύλαξη σταθερών στόχων και ιδίως του Τουρκικού Προξενείου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αποκλειστική αποστολή της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης είναι η αντιμετώπιση των δημόσιων συναθροίσεων και συγκεντρώσεων και όχι της στατικής φύλαξης στόχων όπου δυνητικά θα μπορούσαν να εκδηλωθούν φαινόμενα διασάλευσης της τάξης.

Οι συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες αυτών των μονάδων τις καθιστά ευάλωτες σε κάθε έκνομη ενέργεια και αποτελούν τον πλέον εύκολο στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων με επακόλουθο τους πολλαπλούς τραυματισμούς των αστυνομικών και την έκθεση αυτών σε κίνδυνο, όπου η παρουσία και μόνο των διμοιριών αυτών αρκούν για την στοχοποίηση του χώρου και όχι αυτός κάθε αυτός ο στόχος.

Παρακαλούμε κύριε Υπουργέ για την παρέμβασή σας προς την Φυσική Ηγεσία ως προς την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, την αναθεώρηση της αστυνομικής πρακτικής φύλαξης των ευπαθών στόχων και την περαιτέρω θωράκιση και διασφάλιση (π.δ 45/2008) των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (eay thessalonikis.pdf)ΕΑΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα