Font Size

Cpanel

Επιστολή συμπαράστασης

poasy
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/235

Προς: Την Πρεσβεία Ηνωμένου Βασιλείου

Κυρία Πρέσβη,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οδύνη των Ελλήνων Αστυνομικών για τη χθεσινή αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον απροσδόκητο θάνατο αθώων ανθρώπων, μεταξύ αυτών και ενός Βρετανού συναδέλφου μας.

Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών, με τη διαβεβαίωση ότι εδώ στην Ελλάδα, η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει ενεργά στον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Μετά και τα χθεσινά γεγονότα, συνέχεια άλλων φρικαλέων πράξεων σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν πρέπει κανείς πλέον να έχει ψευδαισθήσεις για την τεράστια σημασία της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στα θέματα της αστυνομικής συνεργασίας και της αμοιβαίας υποστήριξης όπου τούτο απαιτείται.

Οι τυφλές πράξεις βίας, το μίσος και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Οφείλουμε όλοι επομένως να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της θωράκισης των ευρωπαϊκών κοινωνιών από τις νέες τρομοκρατικές απειλές γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα έχει υψηλό κόστος. Ωστόσο, οι σκοταδιστές της βίας δεν είναι αήττητοι. Το εγγυώνται όλες οι υγιείς ευρωπαϊκές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των αρχών ασφαλείας και της δικής μας χώρας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

poasy

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/235α

Προς: Την Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας EuroCop κα Angels Bosch

Κυρία Πρόεδρε,

Συγκλονισμένοι από τα τελευταία δραματικά γεγονότα στο Λονδίνο, όπου δυστυχώς ένας Βρετανός αστυνομικός έπεσε θύμα εν ώρα υπηρεσίας έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης, απευθυνόμαστε σε σας για να επισημάνουμε ως συνδικαλιστικοί φορείς την αναγκαιότητα της περαιτέρω ενδυνάμωσης του αγώνα μας για την ενίσχυση των αστυνομικών δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γνωρίζουμε ότι η EuroCop έχει ψηλά στην ατζέντα της αυτήν την προτεραιότητα, ωστόσο αναμένουμε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων έτσι ώστε να γίνει απολύτως σαφές ότι ως Αστυνομικοί ενδιαφερόμαστε και αγωνιούμε καθημερινά για τη διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η οποία τείνει να μετατραπεί σε πεδίο ανεξέλεγκτης τρομοκρατικής δράσης διεστραμμένων προσώπων είτε οργανωμένων εγκληματικών στοιχείων που υπηρετούν ξένα προς την Ευρώπη συμφέροντα.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε παρόντες στον αντιτρομοκρατικό αγώνα επιζητώντας την ενίσχυση της συνεργασίας τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και σε αστυνομικό, στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας απέστειλε συλληπητήρια επιστολή στην Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, την οποία παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε στους αντίστοιχους συνδικαλιστικούς φορείς – μέλη της EuroCop της Βρετανικής Αστυνομίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Επιστολή συμπαράστασης