Font Size

Cpanel

Συμμετοχή της ΠΟΑΣΥ σε σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συζύγων θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

poasy
Αθήνα, 30 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 201/5/6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόριο Γερακαράκο συμμετείχε σήμερα, 30 Μαρτίου 2017, στη σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συζύγων θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί της οδού Σταδίου 29.

30-3-17a

Αφορμή αυτής της εκδήλωσης, αποτέλεσαν οι έως σήμερα υπεκφυγές του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Αναστάσιου ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ προς συνάντηση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την πίεση της διαμαρτυρίας χωρίς όμως να υπάρξει απτό αποτέλεσμα, όσον αφορά το αίτημα για την κατάργηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016 (συντάξεις χηρείας).

30-3-17b

Η ΠΟΑΣΥ αγωνίζεται για όλους τους αδικηθέντες από τα Μνημόνια εργαζομένους, γεγονός που το πιστοποιήσαμε και σήμερα εκφράζοντας εμπράκτως τη συμπαράστασή μας στις χήρες συναδέλφων μας που πλήττονται από τις καταστροφικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, τις οποίες είχαμε αντιπαλέψει όταν ψηφιζόταν με την παράσταση διαμαρτυρίας μας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν καταφέραμε να γίνει δεκτή η πρότασή μας - τροπολογία που εξαιρεί τις συντάξεις λόγω θανάτου και ένεκα της υπηρεσίας, για τα στελέχη όχι μόνο των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.

30-3-17c

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει διαπράξει και υπογράψει ένα έγκλημα για όλες τις εργασιακές ομάδες και όχι μόνο για τους ενστόλους. Το έγκλημα είναι ότι σε περίπτωση θανάτου εργαζόμενου είτε από παθολογικά αίτια είτε από εργατικό ατύχημα ή από τροχαίο, η χήρα λαμβάνει σύνταξη μόνο για τρία χρόνια και ύστερα η κυβέρνηση την πετά στον... Καιάδα. Ζητήσαμε από την αντιπολίτευση το πρώτο νομοσχέδιο, που θα καταθέσει, να είναι για την κατάργηση αυτού του εκτρώματος».

30-3-17d

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Συμμετοχή της ΠΟΑΣΥ σε σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συζύγων θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων