Font Size

Cpanel

Διαχείριση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Επιπτώσεις-προβλήματα

poasy 2015
Αθήνα, 05 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτ.: 800/6/60-α

Προς:

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν.:

1)Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου

Θέμα: «Διαχείριση μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Επιπτώσεις-προβλήματα»

Κύριε Αρχηγέ,

Η διαφαινόμενη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, ένα περίπου χρόνο μετά την υπογραφή της τίθεται εν΄αμφιβόλω, καθώς οι ροές αυτές συνεχίζονται προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αμείωτες, με χαρακτηριστικά σαφώς διαφορετικά σε σχέση με την προέλευση των αλλοδαπών υπηκόων και όπως αυτά διακινούνται από τα παράνομα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, με το υπ΄αρίθμ. 12/2017 από 03/05/2017 επισυναπτόμενο έγγραφό της, καταγγέλλει και εξειδικεύει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και κυρίως τα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά που την προσδιορίζουν, με την παράνομη εισδοχή ατόμων με έντονη παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά, προερχόμενοι από χώρες της Βορείου Αφρικής.

Δίχως να παραγνωρίζουμε την όποια προσπάθεια έχει καταβληθεί από την πλευρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού και την στήριξη των υπηρεσιών σε υλικοτεχνική υποδομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, αυτό σήμερα φαντάζει ως έλασσον και επιβάλλεται να αναθεωρηθεί εκ΄νέου το δόγμα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Στο πνεύμα αυτής της αντίληψης, θα πρέπει να αξιολογηθούν οι προτάσεις της οικείας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και στο μέτρο του εφικτού όπως τύχουν καθολικής στήριξης, με γνώμονα την διασφάλιση της τοπικής κοινωνίας, της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την τήρηση της έννομης τάξης στο νησί, που ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις βίας. Το φιλότιμο των συναδέλφων όσο και εάν θεωρείται αστείρευτο κάποτε εξαντλείται και ευελπιστούμε στην δική σας αρωγή όπως πράττεται άλλωστε στο ακέραιο επί Αρχηγία σας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (E.A.Y. XIOY.pdf)E.A.Y. XIOY

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα