Font Size

Cpanel

Eτήσιο εαρινό Συνέδριο της EuroCop

Αθήνα, 08 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτ.: 600/9/114

Την Τετάρτη 3 Μαΐου διεξήχθη στη Μάλτα το ετήσιο εαρινό Συνέδριο της EuroCop όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι από 28 χώρες της Ευρώπης στο οποίο παραστάθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο εκλεγμένος στην Εκτελεστική Επιτροπή της EuroCop και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κ. Σταματάκης Γεώργιος.EuroCop 1

 

Κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης στο εν λόγω Συνέδριο ήταν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, τα επίπεδα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών, η βία εναντίον των αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και πώς μπορεί να προληφθεί, η τρέχουσα κατάσταση επιπέδων ασφαλείας των Ευρωπαϊκών χωρών και η διεθνής συνεργασία μεταξύ αυτών καθώς και η ενημέρωση γύρω από τις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής και τις συναντήσεις της με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για την ανάδειξη της τρέχουσας κατάστασης των Αστυνομικών και τα προβλήματα αυτών.

Παράλληλα, η EuroCop συμμετέχει και στηρίζει ενεργά την ETUC, τον ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της Ευρώπης, στην καμπάνια της για την αύξηση των μισθών και του επιπέδου διαβίωσης των εργαζομένων των κρατών-μελών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου κατατέθηκε υπόμνημα από ομάδα εργασίας στην οποία συμμετείχε ενεργά ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στη EuroCop κ. Σταματάκης που αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη αναφερόμενο κυρίως στα προβλήματα και τις δυσκολίες των συναδέλφων στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση. Το έγγραφο αυτό προσαρτήθηκε στον επίσημο κατάλογο θεμάτων της EuroCop ο οποίος υποβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

EuroCop 2

Σε μήνυμα του προς το Συνέδριο της EuroCop, το οποίο είχε θετική ανταπόκριση από τους Συνέδρους, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόριος Γερακαράκος ανέφερε τα παρακάτω: «Η Ελλάδα είναι η κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει προβλήματα συνέπεια των οποίων είναι και η Ελληνική Αστυνομία να αντιμετωπίζει ανάλογες δυσκολίες. Οι αστυνομικοί υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους προς την εκπλήρωση του καθήκοντος όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Για το καλό της Ευρώπης, θα πρέπει να παρασχεθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα. Για το καλό όλων. Η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό που όλοι οι λαοί έχουν ανάγκη σημειώνοντας ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κίνδυνο.»

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε απευθείας και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της EuroCop για να τονιστεί έτσι περαιτέρω η σημασία του. Η Πρόεδρος της EuroCop κα. Angels Bosch δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη της Ελλάδας καθώς αναγνώρισε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την ασφάλεια των συνόρων της Ελλάδας τα οποία είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα. Όλες οι χώρες επιδοκίμασαν αυτή την απόφαση δηλώνοντας απερίφραστα τη συμπαράσταση τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα