Font Size

Cpanel

Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

omospondies logo
Αθήνα, 09 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτ.: 600/11/8

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σε προγραμματισμένη συνεδρίαση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας σήμερα (09/05/2017), ζήτησε και παρευρέθη για γνωριμία το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, που έχει συσταθεί με βάση την υπ' αριθμ.16/2017 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου.

600-11-8

 

Δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και ενόψει της συζήτησης και ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων των νέων επαχθών μνημονιακών μέτρων που σφαγιάζουν για άλλη μια φορά μισθούς και συντάξεις και καθηλώνουν τους ένστολους στην φτώχια και την απαξίωση, τονίστηκε ότι η κυβέρνηση δια των κομματικών της εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, συνεχίζει να μας εμπαίζει αφού όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις παρατεταμένες μας προσπάθειες για ουσιαστικό διάλογο, αλλά κράτησε κλειστά τα χαρτιά της επιχειρώντας να μας αιφνιδιάσει για να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γι' αυτήν τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα.

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Τα βασικά μας αιτήματα παραμένουν στο ακέραιο ανοικτά καταδεικνύοντας το μέγεθος της ανακολουθίας λόγων και έργων των κυβερνώντων, οι οποίοι έχουν επιδείξει προκλητική αδιαφορία στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών.

Ζητούμενο εξακολουθούν να είναι η πλήρης συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, ο τερματισμός των περικοπών δαπανών, το ξεπάγωμα των προσλήψεων, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων (PSI), η αναθεώρηση του Συντάγματος για την κατοχύρωση του δικαιώματος της απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας και άλλα.

Οι Ομοσπονδίες μας την ύστατη τούτη ώρα ξεκινούν ένα τελευταίο κύκλο συζητήσεων με τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα αιτήματά μας και να ζητήσουν τη στήριξή τους στον αγώνα μας.

Εναπόκειται επίσης σε εμάς να απαντήσουμε στους Κυβερνώντες εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή μας με την πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα τις ημέρες που θα συζητούνται στη Βουλή τα νέα επαχθή μέτρα, ημέρες κατά τις οποίες έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις και από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Στην κινητοποίησή μας καλούμε να συμμετάσχουν και οι οικογένειες των στρατιωτικών, αφού οι κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με το νομοθέτημά τους περί «συνδικαλισμού των στρατιωτικών» φρόντισαν οι στρατιωτικοί να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται και πραγματοποιούνται από άλλες Ομοσπονδίες, παρά μόνο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Συνεχίζοντας την αγωνιστική μας πορεία σας καλούμε να δώσετε δυναμικό «παρών», διαψεύδοντας όσους ποντάρουν στην κόπωση, στην ηττοπάθεια και στην εσωστρέφεια.

Ψηλά τη σημαία του αγώνα, για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας

Κάτω τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2017 Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών