Font Size

Cpanel

Συναντήσεις με τα Πολιτικά Κόμματα - Στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας για απόσυρση των διατάξεων του σχεδίου νόμου που μας αφορούν

omospondies logo
Αθήνα, 16 Μαΐου 2017
Αρ. Πρωτ.: 605/1/24

Όλοι στη μάχη για αξιοπρεπείς μισθούς, τώρα!

Σε συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεών μας με τα Πολιτικά Κόμματα, συναντηθήκαμε διαδοχικά, χθες με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά και σήμερα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειο Λεβέντη και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

605-1-24 nd

Και στις συναντήσεις αυτές, εκθέσαμε αναλυτικά τις θέσεις μας υπό το φως και των νέων δεδομένων, όπως αυτά προκύπτουν πλέον από τις ρυθμίσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή για το ειδικό μισθολόγιο και οι οποίες επιβεβαίωσαν τους φόβους μας ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της αλλά επιχειρεί εκ νέου να αποπροσανατολίσει τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν μειώσεις αλλά εξορθολογισμός των μισθών. Επαναλάβαμε δε τις αποφάσεις μας ότι αγωνιζόμαστε με στόχο την απόσυρση των κατάπτυστων διατάξεων του σχεδίου νόμου και την έναρξη ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου έτσι ώστε με τις προτάσεις μας να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση των αδικιών (αποφάσεις Συμβουλίου Επικρατείας) και στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου και δίκαιου μισθολογίου, όπως αρμόζει σε στελέχη που υπηρετούν στον πιο κρίσιμο κρατικό τομέα, αυτόν των Σωμάτων Ασφαλείας. Τις θέσεις και αγωνίες μας αυτές, τις διατυπώσαμε και ενώπιον των βουλευτών των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών στη Βουλή των Ελλήνων.

Η κα Φώφη Γεννηματά, μας δήλωσε ότι «όχι μόνο θα καταψηφίσουμε τα μέτρα αλλά και θα αναδείξουμε στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι σε όσους κατοχυρώνουν την ασφάλεια και φυλάνε την πατρίδα. Ζητάμε άμεσα διάλογο και την απόσυρση των διατάξεων για τα ειδικά μισθολόγια».

605-1-24 pasok

Ο κ. Βασίλειος Λεβέντης συντάχθηκε με τις θέσεις μας και δήλωσε ότι δεν είναι επίπεδο δημοκρατίας αυτό, όταν αποκλείονται οι φορείς των εργαζομένων από το διάλογο για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως αυτό του μισθολογίου τους. Τόνισε δε ότι το κόμμα του καταψηφίζει ολόκληρο το σχέδιο νόμου ζητώντας ειδικά και την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων που μας αφορούν.

605-1-24 en k

Τέλος, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται και τιμά το έργο και την προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και ως Κυβέρνηση αποκατέστησε ήδη κατά το 50% τις αδικίες που συντελέστηκαν το 2012 σεβόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ και σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας έδωσε και άλλα 35.000.000 ευρώ από το παραχθέν πλεόνασμα το 2014, το οποίο ήταν πραγματικό και όχι εικονικό.

605-1-24 nd2

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο νομοθέτημα, καταδίκασε την πρακτική της Κυβέρνησης να αιφνιδιάζει τους φορείς και να νομοθετεί χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου τόνισε ότι θα αναδείξει τις θέσεις μας και θα ζητήσει να αποσυρθούν τα επίμαχα άρθρα. Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, θα εξετάσει από μηδενική βάση το μισθολογικό καθεστώς λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του ΣτΕ με γνώμονα την ολοκληρωτική αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεών μας με τα Πολιτικά Κόμματα πλέον ο αγώνας εστιάζεται στο Κοινοβούλιο όπου αναμένουμε από τους κ.κ. Βουλευτές να πράξουν το χρέος τους.

Οι Ομοσπονδίες μας συνεχίζουν τον αγώνα καλώντας όλους τους ένστολους συν γυναιξί και τέκνοις στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο 17 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00 μμ στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.

Όλοι στη μάχη για αξιοπρεπείς μισθούς, τώρα!
ΟΧΙ στη φτώχεια, ΝΑΙ στο μέλλον και την ελπίδα!
 
Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων


 

 

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2017 Συναντήσεις με τα Πολιτικά Κόμματα - Στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας για απόσυρση των διατάξεων του σχεδίου νόμου που μας αφορούν