Font Size

Cpanel

Συνεδρίαση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας

poasy
Αθήνα, 01 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/9/84β

Συνεδρίαση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας

Συνεδρίασε την Τέταρτη 24 Μαΐου στα γραφεία της Ομοσπονδίας η επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής κ. ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Αλέξανδρο (Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης) και τα μέλη κ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ Τριαντάφυλλο (Ε.Α.Υ. Κιλκίς), κ. ΚΟΚΟΝΑ Αριστείδη (Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης), ΣΚΑΡΤΟΥΛΗ Χαριζάνη (Ε.Α.Υ. Καβάλας), και κ. ΧΑΤΖΙΚΟ Γεώργιο (Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης) για θέματα αρμοδιότητάς της.

200-9-84b

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο ειδικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, ο οποίος και ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις δράσεις και ενέργειες την περίοδο 2012-2015, όντας μέλος της.

Αξιολογήθηκαν και συζητήθηκαν το πλαίσιο θεσμοθέτησης του Ιατρού Εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία Ν.1568/85, Ν.3144/2003 και Ν.3169/2003. Ομοίως, με τις διατάξεις και συμπληρωματικά με το ΠΔ 45/2008.

Επίσης έγινε μνεία στον εμβολιασμό του Αστυνομικού προσωπικού, στην τήρηση των σχετικών νομοθετημάτων στις αστυνομικές υπηρεσίες και ειδικότερα στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας αλλοδαπών και στα ΗΟΤ SPOT ώστε να διασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια, την καθαριότητα αλλά και την απολύμανση.

Επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης αλλαγής του άρθρου 77 ΠΔ 141/1991 που επιτρέπει την επάνδρωση περιπολικού οχήματος μόνο με τον οδηγό του, η οποία διάταξη κρίνεται πλέον αναχρονιστική και δεν διασφαλίζει επουδενί την ασφάλεια των συναδέρφων.

Από την μελέτη των εγγράφων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων διαπιστώνεται πως η διοίκηση διατάσει την εκτέλεση υπηρεσίας «φύλαξης στόχου» με ιδιωτικό-υπηρεσιακό όχημα, γνωρίζοντας πως αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και στάθηκε αιτία της στυγερής δολοφονίας του Αρχ/κα ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Σάββα.

Ενόψει της επικείμενης αγοράς νέων περιπολικών οχημάτων, η Επιτροπή θα αιτηθεί προς την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου ώστε να υπάρξει διαχωρισμός των εμπρός με τα πίσω καθίσματα με την τοποθέτηση σταθερού άθραυστου υαλοπίνακα.

Με έγγραφο η Ομοσπονδία θα ζητήσει από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις τον αριθμό των συναδέρφων που εμβολιάσθηκαν καθώς και αν υπάρχει φρούρηση στόχων που δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Τέλος, θα υπάρξουν επισκέψεις σε αστυνομικές υπηρεσίες, σε ευπαθείς στόχους, ανοιχτές δομές φιλοξενίας αλλοδαπών και ΗΟΤ SPOT με σκοπό την δια ζώσης εκτίμηση των καταστάσεων ώστε να υπάρξει ενημέρωση από τους συναδέρφους μας για επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Συνεδρίαση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας