Font Size

Cpanel

Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΥΑΤ

poasy 2015
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/5/53α

Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Κύριε Αρχηγέ,

Σας επισυνάπτουμε το υπ΄αρίθμου 053 από 12/06/2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, σε συνέχεια των επαφών που είχε το Διοικητικό της Συμβούλιο με την Διοίκηση της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης. Η συνάντηση είχε ως σκοπό την διαπίστωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκεί υπηρετούντες συνάδελφοί μας. Προβλήματα που πηγάζουν κυρίως από τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα, την επικινδυνότητα της φύλαξης ευπαθών στόχων, καθώς επίσης και το ασαφές πλαίσιο που διέπει το πνεύμα των επιχειρησιακών εντολών. Κυρίαρχο θέμα των ημερών, είναι και αυτό της καταβολής του ειδικού επιδόματος Μ.Α.Τ-Ε.Κ.Α.Μ. με την ψήφιση του νέου ειδικού μισθολογίου και την εκκρεμούσα επ΄αυτού Κ.Υ.Α. προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στις μονάδες αυτές, όπως και οι μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε έμψυχο δυναμικό, με την τοποθέτηση των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων σε υπηρεσίες επιπέδου Αστυνομικών Τμημάτων και μόνο (Π.Δ. 75/2016).

Εκτιμούμε ως Ομοσπονδία κύριε Αρχηγέ, πως η παρέμβασή σας θα είναι καταλυτική, αναλογιζόμενοι όλοι μας την μεγάλη προσφορά αυτής της υπηρεσίας προς το κοινωνικό σύνολο, με το δύσκολο και συνάμα αμφιλεγόμενο έργο τους, από κύκλους που επιθυμούν την διασάλευση της τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, διακατεχόμενοι από ιδεολογικό-πολιτικά συμπλέγματα εν μέσω μιας βαριάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που ζει η Χώρα μας και όπου επάξια η Υ.Α.Τ. έχει σταθεί στο ύψος αυτών των περιστάσεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 12-6-2017
Αρ. Πρωτ.: 053
Προς:
  • Π.Ο.ΑΣ.Υ.
  • Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  • Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη
  • Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής Ταξίαρχο κ. ΚΟΚΚΙΝΗ Νικόλαο
  • Διοικητή Υ.Α.Τ. Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΤΣΙΡΟ Σπυρίδωνα
  • Υπηρεσίες Αθηνών

Στις 16-5-2017 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. που υπηρετούν στην Υ.Α.Τ. συναντήθηκαν στην έδρα της Υπηρεσίας με τον Διοικητή, Αστ. Διευθυντή κ. ΤΣΙΡΟ Σπυρίδωνα, έναν από τους Υποδιοικητές και τους τέσσερις Τμηματάρχες της Υ.Α.Τ. Τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς μας, τα οποία και εδόθησαν σε μορφή υπομνήματος στους παρευρισκόμενους Αξιωματικούς είναι τα κατωτέρω:

Υπηρεσιακά οχήματα. Η καταλληλότητα αυτών: Επικινδυνότητα σε μετακινήσεις μακρινών αποστάσεων.Υλικοτεχνική υποδομή. Παρατηρείται έλλειψη ακόμα και των πιο αναγκαίων υλικών (κράνη, ασπίδες) που καθημερινά χρησιμοποιούν οι διμοιρίες.Σταθερά σημεία και επικινδυνότητα αυτών. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50 είναι επιβεβλημένη η τήρηση των όσων προβλέπονται για τη σταθερή φύλαξη (Π.Δ. 141/1991, Υπ. Απόφαση για τη Δ.Α.Ε.Α.) Ραγδαία μείωση του προσωπικού. Με το νέο Π.Δ. των μεταθέσεων κανείς νεοεξερχόμενος δεν μπορεί να υπηρετήσει οπουδήποτε αλλού πέραν των Αστυνομικών Τμημάτων. Γεγονός που επηρεάζει άμεσα τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.Ασάφεια επιχειρησιακών εντολών ακόμα και στις πιο απλές εκδηλώσεις που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων είτε να τους οδηγήσει σε πειθαρχικές – ποινικές διώξεις. Ασάφεια που παρατηρείται κυρίως από επικεφαλής μέτρων εκτός Δ.Α.Ε.Α.Μέτρα φύλαξης της έδρας της Υ.Α.Τ.. Επικινδυνότητα των σημείων φύλαξης – εξοικονόμηση προσωπικού για τις καθημερινές υπηρεσιακές ανάγκες.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα καθώς από τη μεριά της Διοίκησης υπήρξε απόλυτη κατανόηση και επιθυμία εξεύρεσης λύσεων. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτά αλλά και πολλά άλλα αφορούν κυρίως Διαταγές Υπηρεσιών που προΐστανται της Υ.Α.Τ. ή της Δ.Α.Ε.Α.. Για το λόγο αυτό αφήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να παρατηρήσουμε την πορεία των ζητημάτων και όποιων άλλων προκύψουν. Η Ένωσή μας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις - παρεμβάσεις ούτως ώστε να εξευρεθεί επιτέλους λύση σε προβλήματα που χρονίζουν όπως το ωράριο εργασίας, η υλικοτεχνική υποδομή και τα σταθερά σημεία.

Ένα ακόμα σοβαρότερο θέμα είναι η μείωση του προσωπικού, πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με τη διάταξη του νέου Π.Δ. των μεταθέσεων, η οποία ουσιαστικά αποκλείει τη Δ.Α.Ε.Α. από την τοποθέτηση νεοξερχόμενων όλων των βαθμών την ώρα που οι απαιτήσεις και οι υπηρεσιακές ανάγκες όλο και αυξάνονται. Το ανωτέρω ζήτημα προκαλεί αναστάτωση στις τάξεις των υπηρετούντων στη Δ.Α.Ε.Α.. Αναστάτωση η οποία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιό μας και το θέμα που έχει προκύψει με το ειδικό επίδομα Μ.Α.Τ.- Ε.Κ.Α.Μ. Ελπίζουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει πράξη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει το συγκεκριμένο επίδομα ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία. Η Ένωσή μας όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια θα είναι δίπλα στους συναδέλφους της πολύπαθης αυτής Υπηρεσίας και θα αγωνίζεται με μόνο γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Για το Δ.Σ.
    - Ο -                                                    - Ο -
         Πρόεδρος                                        Γεν. Γραμματέας
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                            ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα