Font Size

Cpanel

Συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τα ζητήματα των Δοκίμων Αστυφυλάκων και των αποσπάσεων στον Έβρο

poasy
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 605/5/17

Με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ συναντήθηκε σήμερα, πρωινές ώρες, αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, προκειμένου να ενημερωθεί για το πλαίσιο των ενεργειών της Διοίκησης αναφορικά με το θέμα της μη χορήγησης επιδομάτων κατά την πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, ύστερα από την υπ' αριθ. 314/1/17 από 30-05-2017 ανακοίνωσής μας και τις καταγγελίες, τόσο των σπουδαστών όσο και των γονέων αυτών προς εμάς, καθώς και για το πρόβλημα που ανέκυψε με τις ημέρες πορείας του προσωπικού που θα αποσπαστεί και θα ενισχύει τις Δ.Α. Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, βάσει της υπ' αριθ. 6001/7/5509/8-με από 12-6-2017 διαταγής του Αρχηγείου.

605-5-17

 

 

Σχετικά με το θέμα των Δοκίμων Αστυφυλάκων, ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε ότι η Διοίκηση και συγκεκριμένα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσής μας (31-05-2017), αφού πρωτίστως έλαβε σχετικές διαβεβαιώσεις από την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος, η οποία επικοινώνησε κατευθείαν με το Υπουργείου Οικονομικών και εισέπραξε τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος, κινήθηκε προς την κατεύθυνση της άμεσης διοικητικής μέριμνας για τους εκπαιδευόμενους συναδέλφους, προκειμένου οι τελευταίοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα την πρακτική τους εκπαίδευση. Ειδικότερα, μας γνώρισε ότι, το αντιστάθμισμα του ποσού των επιδομάτων που ελάμβαναν με τις προηγούμενες μισθολογικές διατάξεις και δεν προβλέπονται στις αντίστοιχες νέες, θα προκύψει μέσω της αύξησης των ημερών που δικαιολογούν εκτός έδρας αποζημίωση, το σχετικό σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει λάβει υπογραφές από την πλευρά του Υπουργείου μας και αναμένουμε το προσεχές χρονικό διάστημα την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, για το θέμα του προσωπικού που ενισχύει τις Δ.Α. Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, μας ενημέρωσε ότι θα επανεξετάσει τις ημέρες πορείας με βάση τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

Από την πλευρά μας, τονίσαμε για μια ακόμη φορά, τόσο το ευαίσθητο θέμα της φοίτησης των σπουδαστών στις Αστυνομικές Σχολές, όπου η Πολιτεία θα πρέπει να λαμβάνει πάντοτε τη σχετική μέριμνα, ώστε να παρέχει στους μελλοντικούς αστυνομικούς ένα υγιές και πλήρες περιβάλλον εκπαίδευσης, όσο και το θέμα των μέτρων που επιχειρούνται από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, προκειμένου να μη διαταράσσονται οι οικογενειακοί και οικονομικοί προϋπολογισμοί των μετακινούμενων αστυνομικών.      

Η Ομοσπονδία μας, μέσω του θεσμικού της ρόλου, αναδεικνύει και προτείνει λύσεις στα προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας των συναδέλφων, αλλά και των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν τον Κλάδο μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τα ζητήματα των Δοκίμων Αστυφυλάκων και των αποσπάσεων στον Έβρο