Font Size

Cpanel

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου 28-06-2017

poasy4
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/2/144α

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδρίασε, χθες, 28 Ιουνίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας παρουσία του νομικού συμβούλου κ. Χάρη ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ με βασικό θέμα συζήτησης την εξαγγελθείσα για σήμερα εκδήλωση διαλόγου στην Πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις», πριν αυτή απαγορευτεί με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

201-1-41th

Εκ μέρους του προέδρου της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ το ΔΣ ενημερώθηκε για τους λόγους που η πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε ληφθεί από την Εκτελεστική Γραμματεία. Έγινε δε επικαιροποίηση της απόφασης αυτής με ανοικτή ψηφοφορία από τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία υπερψήφισαν την αρχική απόφαση. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναπτύχθηκε προβληματισμός αναφορικά με τη διαδικασία λήψης της απόφασης αυτής και το σκοπό που εξυπηρετούσε, ενώ τα ερωτήματα που τέθηκαν, απαντήθηκαν διεξοδικά τόσο από τον πρόεδρο της ΕΓ όσο και από το νομικό σύμβουλο.

Μετά το τέλος της συζήτησης κι ενώ το ΔΣ ήταν σε διαρκή συνεδρίαση για την προετοιμασία της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η απαγόρευσή της με αποτέλεσμα το ΔΣ να μεταβεί στη ΓΑΔΑ και να πληροφορηθεί το σκεπτικό της από τον ίδιο τον κ. ΓΑΔΑ Υποστράτηγο Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο. Σύμφωνα δε με τις αιτιάσεις του, η απαγόρευση εκδόθηκε επειδή υπήρχε κίνδυνος επεισοδίων και ενδεχομένως θυμάτων.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ., σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, ήταν η κατάθεση στην αρμόδια τριμελή επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, νέας αίτησης συμμόρφωσης του Ελληνικού Δημοσίου επειδή με τη ψήφιση του νέου μισθολογίου (ν.4472/2017), το Υπουργείο Οικονομικών δεν έλαβε υπόψη του τις ακυρωτικές αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και ειδικότερα την υπ' αρ.1127/2016 απόφαση της Ολομέλειάς του. Ειδική αναφορά έγινε στο γεγονός ότι, η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με την ΠΟΑΞΙΑ, κατέθεσαν την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής αίτηση συμμόρφωσης κατά των νομίμων εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου μετά τη ψήφιση του νέου μισθολογίου.

Επίσης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας αναφορικά με το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον οι Δόκιμοι Αστυφύλακες, λόγω των νέων διατάξεων του νέου μισθολογίου και την υπογραφή της ΚΥΑ που θα προβλέπει την αύξηση των απολαβών τους κατά την πρακτική εκπαίδευση, ένα θέμα που τέθηκε εξ αρχής στην Ηγεσία, απαιτήσαμε να δοθεί λύση άμεσα και παρακολουθούμε καθημερινά.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Ομοσπονδίας μας, Βασίλης ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ενημέρωσε το Σώμα για τις αλλαγές του μισθολογίου και τις διορθωτικές ενέργειες που έγιναν την τελευταία στιγμή, χάριν των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι ενέργειες αυτές αφορούν τη μη περικοπή του πέμπτου πενθημέρου, τη προσμέτρηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και των σπουδών στα μισθολογικά κλιμάκια, για όσους μέχρι την 31-12-2016 αναγνώρισαν τους εν λόγω χρόνους, καθώς και τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, ύψους 100,00 €, στους υπηρετούντες σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάδειξη των στρεβλώσεων από την πρώτη ημέρα και εν γένει στην άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας, ενέργειες που κινητοποίησαν όλους τους συναδέλφους για να προσέλθουν στις δράσεις διαμαρτυρίας μας, αλλά και που ανάγκασαν τον Υπουργό μας να τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής, λέγοντας δημόσια ότι οι όποιες υπάρχουσες στρεβλώσεις του μισθολογίου θα αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επιτροπή «παρωδία» που συστάθηκε «κατόπιν εορτής» με απόφαση του ΥΠΕΘΑ, αντικείμενο της οποίας είναι οι αλλαγές στο μόλις ενός μήνα νέο μισθολόγιο και οι ασφαλιστικές κρατήσεις των Μετοχικών Ταμείων, καταγγέλλοντας, τόσο τη μη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στην εν λόγω επιτροπή, όσο και τη μη σύσταση αντίστοιχης επιτροπής από πλευράς Υπουργείου μας για το ΤΕΑΠΑΣΑ. Τόνισε ότι, όλες αυτές οι ενέργειες της Κυβέρνησης, μαρτυρούν το πόσο γρήγορα και απροετοίμαστα εισήγαγε στη Βουλή το νέο Μισθολόγιο, αλλά και επαληθεύουν τις στρεβλώσεις που υπάρχουν και αναδείχθηκαν από τα Όργανα της Ομοσπονδίας μας, είτε πριν τη ψήφισή του νομοσχεδίου είτε ελάχιστες μέρες μετά. Γνώρισε, τέλος, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλυσης, εξέτασης και υποβολής προτάσεων τροποποίησης των πολύπλοκων και διαφορετικών βαθμολογίων μας, αλλά και η κατάρτιση πλήρους προτάσεως διαμόρφωσης του νέου ψηφισθέντος μισθολογίου, ώστε να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου 28-06-2017