Font Size

Cpanel

Λέσβος: Μεταναστευτικό – Σεισμός – Εργασιακός Καταποντισμός

poasy4
Αθήνα, 07 Ιουλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 800/6/63

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Νέα επίσκεψη της Ομοσπονδίας στην πολύπαθη Λέσβο, αυτή τη φορά με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό και τα συνεχιζόμενα προβλήματα λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα κ. Θεόφιλο ΠΑΠΑΔΑΚΗ, επισκέφθηκαν στις 6 Ιουλίου 2017 το νησί και βρέθηκαν κοντά στους συναδέλφους μας, προκειμένου να έχουν άμεση επικοινωνία μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν στην Υπηρεσία και γενικότερα, ώστε να μεταφερθούν αυτά στην Ηγεσία και να απαιτηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

21

 

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους συναδέλφους μας, οι οποίοι εστίασαν το ενδιαφέρον τους τόσο στα προβλήματα που προκαλεί η πρόχειρη λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Λέσβου στη Μόρια, όσο και στα γενικότερα υπηρεσιακά προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού.

Κατά την «αυτοψία» που έγινε στον καταυλισμό της Μόριας, πράγματι επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες και τα παράπονα των συναδέλφων μας αφού το ΠΡΟΚΕΚΑ είναι ουσιαστικά μη λειτουργικό (διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες ασφαλείας δεν λειτουργούν, δεν υπάρχουν θύρες διαφυγής σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης ενώ οι τρύπες της περίφραξης έχουν καλυφθεί προχείρως με παλιά «κρεβάτια εκστρατείας»).

22

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, με τους εκπροσώπους της ΕΑΥ Λέσβου, μετέβησαν εκ νέου στα γραφεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, όπου επισκέφθηκαν τον Διευθυντή Αστυνομίας Λέσβου, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Στεφάνου και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Ζησιμόπουλο και τους μετέφεραν όσα είχαν διαπιστώσει. Έδωσαν δε έμφαση στα παράπονα των συναδέλφων για τις συνθήκες εργασίας και την επικινδυνότητα που βιώνουν, ενώ η καταπόνησή τους είναι καθημερινή, ιδίως όσων μετακινούνται στην περιοχή της Βρίσας, που πλήγηκε από την πρόσφατη σεισμική δόνηση. Μάλιστα τονίστηκε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας, προβλήματα αναφορικά με τα οχήματα, δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της τόσο στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και σε επίπεδο υπουργείων Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να δοθεί λύση στα προαναφερόμενα χρονίζοντα προβλήματα, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε άλλο ένα νησί που κέρδισε το θαυμασμό της Ευρώπης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, να έχει προβληματικές αστυνομικές υπηρεσίες και αστυνομικό προσωπικό καταπονημένο και αδικημένο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Λέσβος: Μεταναστευτικό – Σεισμός – Εργασιακός Καταποντισμός