Font Size

Cpanel

Υπηρετούντες αστυνομικοί στην εξωτερική φρουρά καταστημάτων κράτησης

poasy
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 402/1/6α
Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:
1) Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ
2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Υπηρετούντες αστυνομικοί στην Εξωτερική Φρουρά Καταστημάτων

Κράτησης»

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως, λάβετε γνώση του επισυναπτομένου εγγράφου υπ' αριθ. 95/2017 από 28/07/2017 της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με το οποίο καταγγέλλεται ότι οι Αστυνομικοί που διατίθενται για εκτέλεση υπηρεσίας στην Εξωτερική Φρουρά Καταστημάτων Κράτησης, τυγχάνουν υπόχρεοι των διατάξεων του Π.Δ 215/2006 και συγκεκριμένα του άρθρου 23 που διέπει το ωράριο εργασίας των εργαζομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ουχί αυτών των π.δ 27/1986 και 394/2001 στην προκειμένη περίπτωση.

Αφορμή, απετέλεσε το υπ' αριθ. 53264 από 05/07/2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης, με το οποίο ορίζεται ότι κατά την προσέλευση και αποχώρηση των Αστυνομικών Υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης, πρέπει να τηρούνται και να ενημερώνονται τα βιβλία ή το αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα (κάρτα), με την καταγραφή της ώρας εισόδου και εξόδου από την εργασία, το οποίο σύστημα ασφαλώς και δεν ισχύει για τους εργαζομένους στην Ελληνική Αστυνομία.

Ζητούμε ως Ομοσπονδία, την εξαίρεση του μέτρου αυτού για τους αστυνομικούς, υπενθυμίζοντάς σας παράλληλα ότι αποτελεί κατ΄ ουσία ένα ακόμη πάρεργο για εμάς αυτή η ενασχόληση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα