Font Size

Cpanel

Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας στο Α.Ε.Α. για θέματα της Δ.Α. Χανίων

poasy4
Αθήνα, 02 Αυγούστου 2017
Αρ. Πρωτ.: 605/5/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας μας και της συνεργασίας της με τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, παρουσία του Αντιπροέδρου επί θεμάτων Επιμόρφωσης Μελετών-ΙΝΑΜΕΤΕ κ. Σταύρου ΜΠΑΛΑΣΚΑ και της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Μαρίας ΞΕΝΙΚΑΚΗ.

605-5-19

 

 

Κύριο θέμα συζήτησης, απετέλεσε αυτό της στέγασης του νεοσύστατου Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά, εν όψη της ευρύτερης αναδιάρθρωσης-αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, όπου σύμφωνα με τον κ. Επιτελάρχη έχουν δρομολογηθεί όλες οι εξελίξεις ούτως ώστε, στο προσεχές διάστημα που υπολογίζεται αυτό εντός διμήνου να έχουν αρχίσει οι αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης των κτιριολογικών προβλημάτων που ανέκυψαν, ευελπιστώντας κατ΄αυτό τον τρόπο ότι θα εκλείψουν τα καθημερινά προβλήματα που υφίστανται οι συνάδελφοι μας αλλά και οι πολίτες.

Ακολούθως, ενημερώθηκε ο κ. Επιτελάρχης για τις νεοσύστατες υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν, όπως αυτές του Τμήματος Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, που στελεχώθηκαν από την ήδη υπάρχουσα ελλιπή δύναμη, με την δέσμευση από την πλευρά του, πως θα εισηγηθεί ώστε η οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας να ενισχυθεί με σημαντικό αριθμό αστυνομικών κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2017 και στο μέτρο πάντοτε του εφικτού.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της μη έκδοσης και της συχνής αλλαγής της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, αλλαγές οι οποίες οφείλονται στη μη έγκαιρη έκδοση των διαταγών, με αποτέλεσμα να συγκροτείται η Διμοιρία Υποστήριξης κατά το δοκούν, επηρεάζοντας κατ΄αυτό τον τρόπο την εύρυθμη λειτουργία όλων σχεδόν των υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

Τέλος, για την μεγάλη πληγή της Ελληνικής Αστυνομίας που ακούει στο όνομα πάρεργο και όπως αυτό της επίδοσης δικογράφων, μας ανέφερε ο κ. Επιτελάρχης πως δρομολογούνται σχετικές εξελίξεις από κοινού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, πλην όμως σε αυτήν την προσπάθεια θα χρειαστεί και η βούληση των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και υπηρεσιών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας στο Α.Ε.Α. για θέματα της Δ.Α. Χανίων