Font Size

Cpanel

21ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΘΕΣΜΙΚΑ

Ευρετήριο Άρθρου
21ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΘΕΣΜΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Όλες οι Σελίδες


Α΄ Θ Ε Σ Μ Ι Κ Α

1. Αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος με έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το αστυνομικό προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του, με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας.

2. Επαρκής αριθμός εισαγωγής αστυνομικών κατ' έτος στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και με προκήρυξη εισαγωγής για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 3.000 θέσεων αστυφυλάκων, έτσι ώστε στοιχειωδώς να αναπληρωθούν στο ελάχιστο τα κενά των οργανικών θέσεων εξαιτίας της αθρόας συνταξιοδότησης του προσωπικού που βαίνει γεωμετρικά αυξανόμενη. Διασφάλιση της υπηρεσιακής εργασιακής πορείας αυτών από τη νόθευση και μεταφορά αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

3. Μεταρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας με:

α) Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Ανακατανομή αστυνομικού προσωπικού με καινούργιο οργανόγραμμα, χωρίς κριτήριο εντοπιότητας.

β) Αναβάθμιση-Επανακαθορισμό του συστήματος εκπαίδευσης μετεκπαίδευσης ,της εξειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης. Διαβάθμιση – αντιστοίχιση των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. με ΑΕΙ – ΤΕΙ και ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου.

γ)Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων-προαγωγών και υπηρεσιακή εξέλιξη των αστυνομικών με ένα αξιοκρατικό αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα.

δ)Επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλαγή αυτής από τα ξένα προς την αποστολή της έργα, με διαρκή αγώνα κατά της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς και

ε) με την έκδοση αποφάσεων για υπηρεσιακές ενέργειες πάσης μορφής κατόπιν χρηματοοικονομικού ελέγχου ώστε να υπολογίζεται και να ελέγχεται τι κοστίζει σε χρήμα και χρόνο (εργατοώρες κ.λ.π.), κάθε ανεξέλεγκτη διαταγή που μεταβιβάζει ευθύνες από ανώτερο σε κατώτερο κλιμάκιο.

4. Άμεση αντιμετώπιση των αρνητικών για τους αστυνομικούς συνεπειών από την εφαρμογή του Νόμου 3169/2003 και ίδρυση - λειτουργία των επιβαλλόμενων απ' αυτόν σκοπευτηρίων σε κάθε έδρα Αστυνομικής Διεύθυνσης και εμπέδωση των διατάξεων του νέου αυτού νομικού πλαισίου σ'ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων.

5. Μη εφαρμογή των διατάξεων της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος αστυνομικών στις περιπτώσεις που ενεργούν μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

6. Θεσμοθέτηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την απάμβλυνση των ανισοτήτων σε βάρος του σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

7. Δημιουργία Λεσχών Εστίασης σε κεντρικές υπηρεσίες των Δ/νσεων Αστυνομίας Βορειοανατολικής , Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής για την σίτιση ιδίως νέων συναδέλφων που οι μηνιαίες αποδοχές τους είναι πενιχρές.


Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα