Font Size

Cpanel

Νέα προσφυγή των Ομοσπονδιών στο ΣτΕ

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 500/7/45

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εκ νέου προσέφυγαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας οι Ομοσπονδίες Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α., εκπροσωπούσες το σύνολο των εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας, κατά της Εγκυκλίου των αρμόδιων Υπουργών αναφορικά με τις μισθολογικές ρυθμίσεις των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως καθορίσθηκαν με το νέο μισθολόγιο του ν.4472/2017.

Με την κοινή αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών, Χαρ. Μπουκουβάλας και Ρ. Μπαρμπούρης, προβάλλεται η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νέου μισθολογίου, λόγω παραβίασης συνταγματικών και κοινοτικών αρχών δικαίου και δη της αρχής της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και του προσδιορισμού των αποδοχών τους σε μη συνταγματικώς ανεκτά επίπεδα.

Με την εδραία κοινή πεποίθηση ότι οι Ομοσπονδίες υπηρετούν τα συμφέροντα των Ελλήνων αστυνομικών και τελικά του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, πιστές στις δεσμεύσεις τους απέναντι στα μέλη τους, εκκινούν και αυτόν τον δικαστικό αγώνα, «γιατί οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν».

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ 2017 Νέα προσφυγή των Ομοσπονδιών στο ΣτΕ