Font Size

Cpanel

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη Σάμο

poasy4
Αθήνα, 01 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/8/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου και του μέλους του ΔΣ αυτής και Πρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου κ. Μανώλη Ανδρουλάκη πραγματοποιήθηκε το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, την 29 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία δεκάδων μελών της λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα.

200-8-b

Ειδικότερα, εκ μέρους της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, τις κρατήσεις και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες αναφορικά με τα Ταμεία, καθώς επίσης και για εργασιακά θέματα. Οι συνάδελφοι ανάδειξαν τα οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές πιέσεις και το συσσωρευμένο πληθυσμό τόσο στο hot spot όσο και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, όπου η κατάσταση είναι απερίγραπτη.

200-8-a

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο νησί, ακολούθησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λάζαρο Ελευθεριάδη, στον οποίο έγινε προσπάθεια να εκτεθούν αναλυτικά τα προβλήματα αρμοδιότητός του όπως μας τα παρουσίασαν οι συνάδελφοι, ήτοι, η φρούρηση των κρατητηρίων και των εγκαταστάσεων συνολικά, η χορήγηση των Ημερησίων Αναπαύσεων, η καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και τονίστηκε ότι στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης οφείλει να επιλύει προβλήματα με διάλογο, γεγονός που αποτελεί πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας. Πλην όμως, όπως εξ αρχής φάνηκε δεν ήταν στις προθέσεις του κ. Διευθυντού η ουσιαστική συζήτηση καθόσον με εριστικό και υποτιμητικό ύφος δεν δέχθηκε καν να ακούσει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των συναδέλφων μας.

Καταγγέλλουμε τη στάση του και θεωρούμε ότι ήταν μεθόδευση για να μην αναδειχθούν τα προβλήματα που αποδεικνύουν το έλλειμμα και την αδυναμία της Διοίκησης να τα αντιμετωπίσει.

Όποιος θεωρεί ότι με τέτοιες ενέργειες θα πτοηθεί η Ομοσπονδία και δεν θα βρίσκεται δίπλα στο συνάδελφο, πλανάται πλάνην οικτράν. Τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος τον αγώνα μας. Το δίκαιο θα κυριαρχήσει.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη Σάμο