Font Size

Cpanel

poasy5
Αθήνα, 19 Μαρτίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 301/1/83-α
Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας
Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας

Θέμα: «Αποσπάσεις Υπαστυνόμων άρθρου 7 παρ. 7 Ν. 3686/2008»

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ομοσπονδία μας, έγινε αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων, που κατέχουν το βαθμό του Υπαστυνόμου Α΄ σύμφωνα με την παράγραφο 7 άρθρου 7 Ν. 3686/2008. Ειδικότερα με την παράγραφο 8 του άρθρου 7 Ν. 3686/2008 οι Υπαστυνόμοι του βαθμού Α΄ & Β΄ μετατίθενται και αποσπώνται – μετακινούνται ως Ανθυπαστυνόμοι. Εφόσον λοιπόν, ο ανωτέρω Νόμος εξομοιώνει αυτούς τους δύο βαθμούς δίχως διακριτή μεταχείριση, σε ζητήματα αποσπάσεων – μετακινήσεων με όμοιο και αντίστοιχο τρόπο, για ποιο λόγο εξαιρούνται οι Υπαστυνόμοι Α΄ από το δικαίωμα της απόσπασης της υπ' αριθμ. 6001/7/5639/4-ρλ΄ από 26/2/2018 διαταγής.

Η δυνητική ερμηνεία που δίνεται με αυτή τη διαταγή, προσκρούει σαφώς στις διατάξεις του Νόμου, αντίκειται στις αρχές περί ισονομίας και μη διάκρισης, έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με το πνεύμα του νομοθέτη και η όποια επίκληση – επίφαση για υπηρεσιακές ανάγκες και καθηκοντολογίας του προσωπικού, δεν μπορεί να υπερβεί τις διατάξεις του Ν. 3686/2008.

Προκειμένου λοιπόν, να μην δημιουργείται σύγχυση στους ενδιαφερομένους και να παύσει οιαδήποτε άποψη ότι τυγχάνουν άδικης αντιμετώπισης από τις υφιστάμενες υπηρεσίες, παρακαλούμε όπως, οι επόμενες σχετικές με το θέμα διαταγές, να μην εξαιρούν τους Υπαστυνόμους Α΄ και να υπερισχύει το κριτήριο της οργανικής θέσης αντί της καθηκοντολογίας.

Επισυνάπτεται ενδεικτικώς η σχετική με το θέμα αλληλογραφία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα