Font Size

Cpanel

Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου

poasy5
 
Αθήνα, 23 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.:401/3/139-α

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

3) Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

4) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

5) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας

Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

6) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου

Θέμα: «Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου»

Κύριε Υπουργέ,

Είθισται, την περίοδο αυτή κάθε χρόνο η Ομοσπονδία μας, να επανέρχεται στο μείζον θέμα της ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου. Οι λόγοι που επιβάλλουν αυτήν την ενίσχυση είναι υπαρκτοί, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 267 από 18/05/2018 επισυναπτόμενο έγγραφο της οικείας Πρωτοβάθμιας Ένωσης. Τα διαλαμβανόμενα σε αυτό και η πραγματική απεικόνιση των προβλημάτων όπως τεκμαίρονται, δεν αμφισβητούνται διόλου, καθότι ο προβληματισμός που κάθε φορά προβάλλεται από την Συνδικαλιστική Ένωση, δυστυχώς επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Η άκρατη εγκληματικότητα στο νησί, η παραβατικότητα, η διαρκώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση, η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την λογιστική απόκρυψη των πραγματικών αιτιών και αριθμητικών δεδομένων που άπτονται της εγκληματικότητας, συνθέτουν ένα πεδίο ιδιαίτερα εκρηκτικό και επικίνδυνο για την τοπική κοινωνία. Παθογένειες του παρελθόντος δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, προκειμένου να αποφευχθούν δυσμενή σχόλια, τόσο εντός της Χώρας όσο και εκτός αυτής, που δυνητικά θα μπορούσαν να πλήξουν τον τουρισμό και κατ' επέκταση την οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας της Ζακύνθου.

Η εικονική πραγματικότητα που επιμελώς προβάλλεται, έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με αυτή καθεαυτή την καθημερινότητα. Το Κράτος πρέπει να επιστρέψει πάραυτα, δείχνοντας την πυγμή του και το σεβασμό προς την κοινωνία των πολιτών, θωρακίζοντάς την και προστατεύοντας την από την ανομία. Για να επέλθει η ισορροπία και η έννομος τάξη στην πραγματική της διάσταση, οφείλετε την ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό και στο μέτρο του δυνατού να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημα της ένωσης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (zakyntos.pdf)zakyntos.pdf

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα