Font Size

Cpanel

Ανείπωτη Εθνική Τραγωδία!

poasy4
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/4/272

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ως δημόσιοι λειτουργοί, στην υπηρεσία του κράτους και της κοινωνίας, εκφράζουμε την οδύνη μας για την ανείπωτη εθνική τραγωδία και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους θρηνούν τους αγαπημένους τους καθώς και σε όσους δοκιμάζονται και απειλούνται από την καταστροφική μανία της φωτιάς.

Η Ομοσπονδία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον τιτάνιο αγώνα όλων των δυνάμεων που εμπλέκονται στο σύστημα Πολιτικής Προστασίας και αντιμετωπίζουν από χθες την πύρινη λαίλαπα σε πολλά σημεία της χώρας και προπαντός την ανείπωτη τραγωδία στην Νέα Μάκρη και τη Ραφήνα.

Η σκέψη και η αγωνία μας, ειδικότερα, στους συναδέλφους μας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, στα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους εθελοντές και στους υπαλλήλους όλων των άλλων κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

Τη δύσκολη ώρα της μάχης συνιστούμε ψυχραιμία και προσοχή σε όλους γιατί ο εχθρός είναι ύπουλος, επικίνδυνος και άνισος.

Με την ευχή ότι η εκατόμβη νεκρών θα αποτελέσει επιτέλους την αφετηρία μιας ουσιαστικής συζήτησης για τα πολλά αίτια και τους πολύ περισσότερους υπαίτιους μιας επαναλαμβανόμενης εθνικής τραγωδίας, η Ομοσπονδία οφείλει με πόνο ψυχής να εκφράσει την αγωνία της για το αύριο και να δηλώσει απερίφραστα ότι περισσεύουν σε αυτόν τον τόπο τα κροκοδείλια δάκρυα.

Η υποκρισία των υπεύθυνων και κάθε λογής ανευθυνοϋπεύθυνων, που κάθε φορά έχουν λύσεις για όλους και για όλα, αλλά που στη συνέχεια, όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό και δεν πράττουν απολύτως τίποτε για να ελέγξουν αν και τι εφαρμόστηκε από όλα αυτά που προτείνουν, πρέπει να λάβει οριστικά τέλος.

Η ασφάλεια του τόπου δεν κατοχυρώνεται με σχέδια επί χάρτου ούτε με ευχολόγια. Απαιτεί μια σοβαρή πολιτική μακράς πνοής συνοδευόμενη από τα αναγκαία κονδύλια για την εφαρμογή της. Όσο συνεχίζεται η στείρα πολιτική αντιπαράθεση, ο κομματισμός, η μη ανάληψη ευθυνών και κυρίως η αποκοίμιση της κοινωνίας, δυστυχώς οι τραγωδίες σαν και τη χθεσινή θα επαναλαμβάνονται. Όχι μακριά από μας, αλλά κάπου πολύ- πολύ κοντά, δίπλα και εντός μας!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Ανείπωτη Εθνική Τραγωδία!