Font Size

Cpanel

Συνάντηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

poasy4
Αθήνα, 30 Αυγούστου 2018
Αρ. Πρωτ.: 800/6/70

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Γόνιμη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είχε η Ομοσπονδία μας (28 Αυγούστου 2018), σε συνέχεια των επισκέψεών μας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που εξακολουθούν να δέχονται έντονες πιέσεις εξαιτίας της συνεχιζόμενης άφιξης μεταναστών και προσφύγων.

800-6-70

Ειδικότερα, εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Γραμματέας Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ, καθώς και το μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Δημήτριος ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ, ως διερμηνέας.

Την Ύπατη Αρμοστεία εκπροσώπησαν οι Philippe Leclerc – Αντιπρόσωπος, Nicole Epting - Senior Operations Manager (Islands Coordinator), Χρήστος Τόλιος - Βοηθός Τομέα Ασφαλείας (Β) & Γιώργος Δαφνής - Μέλος του Τομέα Προστασίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα δικαιώματα τόσο των αλλοδαπών που καταφθάνουν στη χώρα μας και κρατούνται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων που καλούνται να εφαρμόσουν τη νομοθεσία στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να επικουρούνται ουσιαστικά από άλλους κρατικούς φορείς στην πρωτόγνωρη αυτή για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία αντιμετώπισης μιας ανθρωπιστικής κρίσης διεθνούς εμβέλειας.

Η Ομοσπονδία παρέδωσε στους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας σχετικό φάκελο με το υλικό που τέθηκε υπόψιν και του κλιμακίου της Eurocop κατά τη διάρκεια της θερινής του επίσκεψης στη Λέσβο και τη Χίο, τονίζοντας ότι είναι ανοικτή σε κάθε συνεργασία και βοήθεια που θα συμβάλει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς εξαιρέσεις.

Από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας, ο Philippe Leclerc. χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας να ζητήσει συνάντηση μαζί της σημειώνοντας ότι είναι σε θετική κατεύθυνση κάθε δραστηριότητα του συνδικαλιστικού μας κινήματος που λαμβάνει υπόψη της τα δικαιώματα των αλλοδαπών και δη εκείνων που τυγχάνουν διεθνούς προστασίας.

Με την σημερινή μας συνάντηση επιβεβαιώσαμε τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος που δεν είναι περιχαρακωμένο σε συντεχνιακά αιτήματα αλλά θέτει πάντα στο επίκεντρο της δράσης του την ουσία των προβλημάτων και αναζητά τρόπους επίλυσής τους χωρίς να λησμονεί ότι ο αστυνομικός οργανισμός στελεχώνεται από ανθρώπους και υπηρετεί ανθρώπους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Συνάντηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες