Font Size

Cpanel

Προσκλητήριο Αγώνα την 07-09-2018 & ώρα 18.00 στο Λευκό Πύργο

poasy4
Αθήνα, 03 Σεπτεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 201/1/43-ε
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/09/2018 & ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακών πολιτικών με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη βρέθηκαν στα τάρταρα. Συνακόλουθα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ανθρώπινο δυναμικό τους, υπέστησαν τα επίχειρα αυτών των πολιτικών ανελέητα, δίχως να λογαριάζονται από τους κυβερνώντες ο ειδικός τους ρόλος, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της συντελεσμένης διάλυσης.

201-1-43-e

Τραγική κατάληξη αυτών των πολιτικών η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, τα ατυχήματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, η ανασφάλεια των πολιτών, αλλά και όλων όσοι στελεχώνουμε τους μηχανισμούς και τις δομές ασφαλείας όλων των Σωμάτων.

Υπερτονίσαμε ότι ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν νοείται και εξηγήσαμε γιατί ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε σε ό,τι αφορά τις άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, που η ίδια η Κυβέρνηση διατείνεται ότι η Χώρα γυρίζει σελίδα, οφείλουμε να τις υπενθυμίσουμε ότι και με δική της ευθύνη, η σελίδα αυτή είναι «ματωμένη». Οι ένστολοι λειτουργοί του κράτους μάτωσαν κυριολεκτικά από τις μνημονιακές πολιτικές για να σταθεί όρθια η Χώρα και ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να ακούσουν υπεύθυνα από τον Πρωθυπουργό, όχι ευχολόγια και μεγαλοστομίες αλλά συγκεκριμένα μέτρα που θα επουλώνουν τις πληγές και που θα οδηγούν στην αποκατάσταση του τρωθένος κύρους και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε:

1) Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών.

2) Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες προσλήψεις, με τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αλλά και με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας από τους Κυβερνώντες.

3) Την αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

4) Τη διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.

5) Την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος παρά μόνο αυτός που δεν δόθηκε ποτέ. Δώσε το δικό σου ΠΑΡΩΝ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο (07/09/2018) και σημάδεψε με τη συμμετοχή σου τη νέα εποχή που δικαιούται να ζήσει η πατρίδα μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Προσκλητήριο Αγώνα την 07-09-2018 & ώρα 18.00 στο Λευκό Πύργο