Font Size

Cpanel

Μεταγωγές κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας

poasy5
Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2018
Αρ. Πρωτ.:402/4/14-α

Προς: Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κa Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κa Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

3) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

4) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας

Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

5) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Θέμα: «Μεταγωγές κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας»

Κυρία Υπουργέ,

Ως γνωστό, με το άρθρο 38 παρ. 1 του Ν. 4509/2017 – ΦΕΚ 201/Α/22-12-2017, παρατάθηκε ως το τέλος του έτους 2019 η παροχή υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με το ανωτέρω θέμα.

Με το συγκεκριμένο άρθρο, συνεχίζεται ένα ακόμη πάρεργο για την Ελληνική Αστυνομία, ξένο προς την αποστολή και τα καθήκοντά της, παρότι με τον Ν. 2721/1999 άρθρο 48 παρ. 1 η αρμοδιότητα αυτή μεταβιβάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο προσωπικό που προσλήφθηκε ειδικά για την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων. Ειδικότερα, η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, έχει ως σκοπό και αποστολή την εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων αυτών, την φρούρηση των νοσηλευομένων σε οποιοδήποτε θεραπευτήριο καταδίκων και υποδίκων, συνοδεία αυτών προς ανάκριση, εμφάνιση σε Δικαστήριο, ιατρική εξέταση, εκτέλεση έκτακτης άδειας ή άλλου έργου.

Έκτοτε, μία σειρά από συνεχείς παρατάσεις διαιώνισαν το πρόβλημα έως και σήμερα, δίχως εξεύρεση λύσης, που αφενός θα απαλλάσσει την Ελληνική Αστυνομία από αυτά τα καθήκοντα, αφετέρου θα συμβάλλει τα μέγιστα ως προς τη διάθεση αυτών των αστυνομικών δυνάμεων, προς εκτέλεση έργου αμιγώς αστυνομικής φύσεως.

Σας επισυνάπτουμε το υπ' αριθμ. 72/2018 από 11/09/2018 σχετικό με το θέμα έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και παρακαλούμε για την από μέρους σας θεσμική παρέμβαση, υπογράφοντας την απαιτούμενη Κ.Υ.Α. με τον συναρμόδιο Υπουργό, εντάσσοντας σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας καθώς και αυτών των Γενικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης στο υφιστάμενο καθεστώς που ισχύει για όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας ανά την επικράτεια.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (axaia.pdf)ΑΧΑΙΑ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα