Font Size

Cpanel

avatar_fotopoulos

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει...

 

Ανησυχητικό το γεγονός ότι κάποια σωματεία δεν έχουν ακόμα γνωστοποιήσει στους συναδέλφους ούτε την ίδρυσή τους

Η Ομοσπονδία οδεύει προς το 22ο τακτικό της συνέδριο, το οποίο είναι εκλογοαπολογιστικό. Ο απολογισμός σας θα γίνει εκεί και δεν είναι σκόπιμο πιστεύω να επεκταθείτε σήμερα με τη συνέντευξή σας. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσετε αν θα γίνει ή όχι συνέδριο, διότι στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο υπήρξαν κάποιες προτάσεις, όπως να ζητηθεί τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου. Θα γνωρίζετε επίσης ότι κάποιοι διαδίδουν ότι δεν πρέπει να γίνει το συνέδριο, λένε ότι πρέπει να διοριστεί προσωρινή διοίκηση κλπ.

  Εμείς δώσαμε μια μάχη για τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και του συνδικαλιστικού μας κινήματος με μοναδικό σκοπό να γίνουμε όλοι πιο αποτελεσματικοί, υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά. Γνώμονάς μας δεν ήταν ούτε οι καρέκλες, ούτε τα οφίτσια, ούτε η προβολή, ούτε η καλοπέραση, όπως διαδίδουν οι συκοφάντες και οι λασπολόγοι.

  Πάντα επωνύμως, με ανοιχτά χαρτιά, διατυπώσαμε τις θέσεις μας, πείσαμε την πολιτική εξουσία και θεσμοθετήθηκαν τελικά οι συγκεκριμένες αλλαγές που προβλέπονται από τον νέο συνδικαλιστικό νόμο 3938/2011. Υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις τόσο για τις παλιές όσο και για τις νέες Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις ειδικότερα που ο νόμος προβλέπει να λειτουργούν στην Αθήνα, Πειραιά, Δυτική Αττική, Βορειοανατολική Αττική, Νοτιοανατολική Αττική, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Αιτωλία, Ακαρνανία, Βόρεια Δωδεκάνησα και Νότια Δωδεκάνησα.

  Επειδή έχουμε όλοι ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια μέχρι την επανεγγραφή της Αττικής, προειδοποιήσαμε έγκαιρα για τις νομοθετικές πλέον υποχρεώσεις των συναδέλφων που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το συνδικαλισμό, σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα όμως διαπιστώνουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν καν δημοσιοποιήσει την ίδρυση και λειτουργία των νέων σωματείων όπως ο νόμος προβλέπει. Δεν έχει γίνει καν γνωστοποίηση στην Ομοσπονδία μας. Είναι πολύ ανησυχητικό αυτό και όποιος το παραβλέπει δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο συνάδελφο. Αλίμονο αν εμείς ως αστυνομικοί δεν τηρούμε τους νόμους και δη το νόμο που αφορά τη συνδικαλιστική μας λειτουργία. Κατανοώ ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν ενδεχομένως κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση ότι δεν υπήρχε όλος εκείνος ο απαραίτητος χρόνος για να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες και δυσκολίες. Είναι εδραία πεποίθησή μου ότι όποιος θέλει να είναι ενταγμένος και μαχητικά στρατολογημένος στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, όπως προβλεπόταν και προβλέπεται από το νέο συνδικαλιστικό μας νόμο, θα έκανε τα πάντα για να δώσει το δικό του δυναμικό «παρών» στο επικείμενο συνέδριο. Εξανίσταμαι όταν ακούω ότι δεν υπήρχε χρόνος ή άλλες δικαιολογίες. Τόσο καιρό κανείς δεν μας ενόχλησε, κανείς δεν ζήτησε τη βοήθειά μας. Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν άλλες επιλογές και να σκιαμαχούν ακόμα με το παρελθόν. Εμείς, κι εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δεν θα επιτρέψω να σταθεί κανείς εμπόδιο στην δυναμική μας πορεία, ιδίως σε μια εποχή που πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συστράτευση στον κοινό μας αγώνα. Τα προβλήματα είναι ο εχθρός μας και όχι το άλφα ή βήτα σωματείο, η Ομοσπονδία και δεν ξέρω και ποιος άλλος μπορεί να βαφτιστεί «εχθρός» μας αύριο μεθαύριο. Μια παροιμία λέει «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Πολύ φοβάμαι ότι εδώ παραέγινε το κοσκίνισμα...

Άρα, πότε θα γίνει το συνέδριο;

  Κανονικότατα, όπως προβλέπεται από το νόμο και το καταστατικό μας. Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι τα σωματεία μας πρέπει να ετοιμάζονται για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Είπαμε ότι οι προβλεπόμενες προθεσμίες, που εκ του νόμου έχουν τεθεί, δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση και προκειμένου το συνδικαλιστικό μας κίνημα να προχωρήσει με τον επιβαλλόμενο έλεγχο, ακώλυτα, στην ύψιστη αυτή καταστατική διαδικασία, οφείλουν όλοι να τηρήσουν το νόμο. Τονίσαμε δε ότι η εγγραφή των νέων σωματείων (Αθηνών, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Βορειοανατολικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Βορείων Δωδεκανήσων και Νοτίων Δωδεκανήσων) στην Ομοσπονδία προϋποθέτει και την ύπαρξη απόφασης προς τούτο της Γενικής τους Συνέλευσης.

  Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει κατά τα προβλεπόμενα το Διοικητικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα διαδικαστικά ζητήματα. Αλλά εκείνο που θέλω να τονίσω είναι να σεβαστούμε όλοι τον εαυτό μας και πρωτίστως το Συνάδελφο. Αυτόν και μόνο υπηρετούμε, σε αυτόν απολογούμαστε με παρρησία, γι' αυτόν αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Τα μέτωπα που έχουμε ανοίξει είναι πολλά. Κλείσαμε κάποια πριν από τις εκλογές, αλλά τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι απειλούν την υπόστασή μας ως ανθρώπων και ως επαγγελματιών. Αυτή είναι η αγωνία μου, να μη ζήσουμε ανθρώπινες τραγωδίες. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Όποιος νομίζει ότι ο Φωτόπουλος είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του προέδρου είναι βαθιά νυχτωμένος. Αυτά τα διαδίδουν αυτοί που δεν αγάπησαν ποτέ την Ομοσπονδία και δεν αναγνώρισαν ποτέ το ρόλο και το έργο της. Είμαι εδώ και όσο μπορώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το συνάδελφο. Δεν εκβιάζω κανέναν, οι συνάδελφοι και γνώση και πείρα διαθέτουν για να μας κρίνουν όλους. Δημοκρατία έχουμε, επιδιώκουμε και την κριτική και την αυτοκριτική. Αλλά, ιδίως το τελευταίο, είναι είδος σπάνιο στο χώρο μας. Ελπίζω η κρίση να μας έχει κάνει ήδη όλους σοφότερους. Ας αφήσουμε τα μεγάλα λόγια για να αρχίσουμε από τα μικρά που σίγουρα μας ενώνουν ώστε να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους. Δεν περισσεύει κανένας από το αγωνιστικό μέτωπό μας.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει...