Font Size

Cpanel

18ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ευρετήριο Άρθρου
18ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΘΕΣΜΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Όλες οι Σελίδες


Β΄ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Α

* Κατάρτιση νέου μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό του νέου αστυφύλακα : 1250 ευρώ .

Το υφιστάμενο (ισχύον σήμερα μισθολόγιο των Στρατιωτικών-Σωμάτων Ασφαλείας) δημιουργεί ανισότητες και αδικίες μεταξύ των στελεχών εξ' αιτίας:

α. της αφετηρίας (μονάδας) που δεν ξεκινάει ή αρχίζει από τον Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη      ( Λοχία ) , αλλά η μονάδα είναι από τον Ανθυπολοχαγό με σχέση 0,76 προς 2,60 του αστυφύλακα (Λοχία) έως Α΄ ΓΕΕΘΑ,

β. των συντελεστών, που δεν είναι ορθολογικά αναλογικοί και δίκαιοι για όλους τους βαθμούς,

γ. των βαθμολογικών-μισθολογικών προαγωγών που δεν είναι ανάλογες και αντίστοιχες με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

δ. του δεδομένου ότι οι τακτικές αποδοχές μας έχουν 45% επιδόματα και η χορηγούμενη κατ' έτος εισοδηματική πολιτική υπολογίζεται και καταβάλλεται ως ποσοστό μόνο στο Βασικό Μισθό .

Γι' αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μισθολόγιο δίκαιο χωρίς ανισότητες και αδικίες, με νέα δυναμική που θα δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των αστυνομικών, ειδικότερα των νέων Αστυφυλάκων-Υπαξιωματικών-Αξιωματικών.

Με αφετηρία τον Β.Μ. του Αστυφύλακα (Λοχία) και ιεραρχία σχέση κλίμακας 1 προς 3 από τον Αστυφύλακα (Λοχία) έως Αντιστράτηγο (Αρχηγό-ΓΕΕΘΑ).

Με δικαιότερους συντελεστές, ορθολογικά, σε αναλογική βάση.

Με σταδιακή κατάργηση-ενσωμάτωση όλων των τακτικών επιδομάτων.

Με θεσμοθέτηση:

α. Π ραγματικής αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά .

β. Ποσοστού 8% στο Βασικό Μισθό επιδόματος επικίνδυνης εργασίας .

γ. Επιδόματος σπουδών - πτυχίων και

δ. Επέκτασης του ήδη χορηγούμενου επιδόματος πληροφορικής σε όλους τους χρήστες –χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Με παροχή κινήτρων :

α. Επιδόματος δρόμου μάχιμων υπηρεσιών (μόνο για όσο διάστημα υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες).

β. Επαναπροσδιορισμ ό του επιδόματος διοίκησης-θέσης-αυξημένης ευθύνης με πραγματική αμοιβή (μόνο για όσο διάστημα υπηρετούν και κατέχουν την θέση).

2 . Επέκταση των ευεργετικών διατάξεων (κίνητρα) που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές και στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές.

3 . Άμεση επέκταση της χορήγησης του επιδόματος των 150 € σε όλους τους Αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες συνόρων (Τελωνεία της χώρας, επέκταση της παρ. 4 του άρθρου 10 του Ν. 3103/03-ΦΕΚ Α-23).

4. Όλική αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος των παθόντων εν ώρα υπηρεσίας και εκείνων που έχουν τεθεί σε υπηρεσία γραφείου .

5. K αθιέρωση επιδόματος δρόμου για την καθημερινή εργασία στους εκτελούντες μάχιμη υπηρεσία ανερχόμενο σε πέντε (5) ευρώ ανά ώρα.

6. Αναπροσαρμογή του επιδόματος για την πέραν του πενθημέρου εργασία από 46 Ευρώ σε 70 Ευρώ , με δεδομένο ότι το εν

λόγω επίδομα παραμένει καθηλωμένο άνω των πέντε (5) ετών εξαιτίας του τρόπου υπολογισμού της εκάστοτε ετήσιας εισοδηματικής πολιτικής που χορηγείται μόνο στο βασικό μισθό .

7 . Αναπροσαρμογή της ωριαίας χορηγούμενης νυχτερινής αποζημίωσης από τρία (3) ευρώ σε πέντε (5) ευρώ



Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα