Font Size

Cpanel

17ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ευρετήριο Άρθρου
17ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΘΕΣΜΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Όλες οι Σελίδες


Β΄ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Α

1. Υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για καταβολή της αύξησης των 140 Ευρώ στον Βασικό Μισθό του Ανθυπολοχαγού με σταδιακή ενσωμάτωση των τακτικών επιδομάτων και αναλογία κλίμακας 1 προς 3 από τους βαθμούς Λοχία (Αστυφύλακα) έως Α' ΓΕΕΘΑ (Αρχηγός) και όχι Ανθυπολοχαγών-ΓΕΕΘΑ.

2. Αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος εξ' αιτίας της χορηγούμενης εισοδηματικής πολιτικής:

Το έτος 2003 καταρτίσθηκε από την τότε Κυβέρνηση νέο μισθολόγιο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο Βασικό Μισθό και την αύξηση αυτού.

Άγνωστο για ποιο λόγο, εξαιρέθηκαν απ' αυτό μόνο οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Με δεδομένο ότι οι αποδοχές μας έχουν 45% επιδόματα (Β.Μ. Αστυφύλακα 584Ευρώ) και μόνο εξ' αιτίας αυτού του γεγονότος, έκτοτε και μέχρι σήμερα, από τη χορηγούμενη κατ' έτος εισοδηματική πολιτική το ένστολο προσωπικό έχει σημαντική απώλεια εισοδήματος (εξαντλήθηκε για το έτος 2007 3,6% αύξηση στον Β.Μ.).

Κατά τα έτη 2004, 2005, 2006 η απώλεια του εισοδήματος υπερβαίνει το 2% κατ' έτος και συνολικά 6%. Απώλεια η οποία είναι μεγαλύτερη αν υπολογισθούν και μια σειρά άλλοι παράγοντες, όπως ο πραγματικός πληθωρισμός, η ακρίβεια, η μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου κ.λ.π.

Ως εκ τούτου, για το επόμενο έτος, προκειμένου να καλυφθούν μόνο οι απώλειες και χωρίς να διεκδικούμε οποιαδήποτε λογική αύξηση των αποδοχών, η εισοδηματική πολιτική για το 2007 για να είναι ανάλογη και ίση με του δημοσίου υπαλλήλου πρέπει να προσδιορισθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στο 9,6% στο Β.Μ. ήτοι: (2%+ 2%+2%+3,6%).

3. Εισαγωγικός Μισθός του νέου Αστυφύλακα 1250Ευρώ.

4. Κατάρτιση νέου μισθολογίου:

Το υφιστάμενο (ισχύον σήμερα μισθολόγιο των Στρατιωτικών-Σωμάτων Ασφαλείας) δημιουργεί ανισότητες και αδικίες μεταξύ των στελεχών εξ' αιτίας:

α. της αφετηρίας (μονάδας) που δεν ξεκινάει ή αρχίζει από τον Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη-Λοχία, αλλά η μονάδα είναι από τον Ανθυπολοχαγό με σχέση 0,76 προς 2,60 του αστυφύλακα (Λοχία) έως Α΄ ΓΕΕΘΑ,

β. των συντελεστών, που δεν είναι ορθολογικά αναλογικοί και δίκαιοι για όλους τους βαθμούς,

γ. των βαθμολογικών-μισθολογικών προαγωγών που δεν είναι ανάλογες και αντίστοιχες με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γι' αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μισθολόγιο δίκαιο χωρίς ανισότητες και αδικίες, με νέα δυναμική που θα δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των αστυνομικών, ειδικότερα των νέων Αστυφυλάκων-Υπαξιωματικών-Αξιωματικών.

Με αφετηρία τον Β.Μ. του Αστυφύλακα (Λοχία) και ιεραρχία σχέση κλίμακας 1 προς 3 από τον Αστυφύλακα (Λοχία) έως Αντιστράτηγο (Αρχηγό-ΓΕΕΘΑ).

Με δικαιότερους συντελεστές, ορθολογικά, σε αναλογική βάση.

Με σταδιακή κατάργηση-ενσωμάτωση όλων των τακτικών επιδομάτων.

Με θεσμοθέτηση:

α. πραγματικής αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά.

β. με 8% ποσοστό στο Βασικό Μισθό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

γ. με επίδομα σπουδών (πτυχίων).

Με παροχή κινήτρων :

α. με επίδομα δρόμου μάχιμων υπηρεσιών (μόνο για όσο διάστημα υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες)

β. Επαναπροσδιορισμός του επιδόματος διοίκησης-θέσης-αυξημένης ευθύνης με πραγματική αμοιβή (μόνο για όσο διάστημα υπηρετούν και κατέχουν την θέση).

5.Επέκταση των ευεργετικών διατάξεων (κίνητρα) που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές και στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές.

6.Άμεση επέκταση της χορήγησης του επιδόματος των 150 Ευρώ σε όλους τους Αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες συνόρων (Τελωνεία της χώρας, επέκταση της παρ. 4 του άρθρου 10 του Ν. 3103/03-ΦΕΚ Α-23).

7 . Ευεργετικές διατάξεις-κίνητρα για τους υπηρετούντες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής με διπλασιασμό του επιδόματος δρόμου (μάχιμων υπηρεσιών).



Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα