Font Size

Cpanel

Ανακοινώσεις της Γραμματείας Γυναικών για Άδειες Αστυνομικού Προσωπικού και Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα

gg poasy

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015

Προς: 1) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
              κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
          2) Τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
              κ. Δημήτριο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Κοιν: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
         2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του εδαφίου α΄ της παραγρ. 2 του άρθρου 50 του Ν. 3528/2007 «Υπαλληλικός Κώδικας», που αναφέρει ότι:

  «Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο», θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην πράξη παρατηρείται η μεταφορά αυτών και στις άδειες αστυνομικού προσωπικού ( εδάφιο γ΄ παράγρ. 1 του άρθρου 10 του Π.Δ. 27/1986) ως εξής:

Τοποθέτηση της Αντιπροσώπου Ε.Α.Υ. Καβάλας και Αναπληρώτριας Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γκιουζέλη Ελένης

giouzeli 24
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ. Καβάλας
Αναπλ. Γραμ. της Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ Ελένη

Η νέα γενιά αστυνομικών και τα προβλήματά της

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα,

  Εμείς οι νέοι αστυνομικοί της γενιάς των 40 ετών ασφάλισης, μεταφέρουμε τον αγωνιστικό μας χαιρετισμό, δηλώνοντας «παρών» στις εργασίες του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. και ευχόμαστε τα συμπεράσματα που θα βγουν από αυτό να είναι χρήσιμα και ωφέλιμα για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και των αστυνομικών.

  Στο σύντομο χρόνο που έχω στη διάθεσή μου, θέλω να καταθέσω τις θέσεις και τις απόψεις που προβληματίζουν εμάς τους νέους και αποτελούν αντικείμενο απαίτησης από τη διοίκησή σας, ζητώντας παράλληλα «συγνώμη» σ' αυτούς που ενδεχομένως να πικράνω με τα λεγόμενά μου, όμως δυστυχώς ο μόνος τρόπος να είσαι αρεστός σε όλους είναι να μην ασχολείσαι με κανέναν και με τίποτε.

  Εμείς οι νέοι αστυνομικοί ξεκινάμε από την απαίτηση για άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με το νόμο 4093/2012, και ψαλίδισαν τις ήδη μικρές μας αποδοχές.

  Εμείς οι νέοι συνάδελφοι των «Βαλκανικών Μισθών», οραματιζόμαστε ένα μισθολόγιο με πλήρη απαγκίστρωση από το στρατό, που να είναι δίκαιο, χωρίς ανισότητες, και να δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των αστυνομικών, και ειδικότερα των νέων χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας.

Παρέμβαση της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ στην 1η διεθνή συνδιάσκεψη γυναικών στη Χερσόνησο Κρήτης
Εισηγήτρια: Μαρία Γιαννακοπούλου

 ipa gg 2014

Θέμα: Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν στην πορεία των χρόνων και τα δικαιώματα που χάθηκαν καταμεσής της κρίσης

  Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνικό Τμήμα της ΙΡΑ για την πρόσκληση στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών Αστυνομικών. Και καθώς κοιτάζω το έμβλημα του συνεδρίου, καταλαβαίνω ότι μια τέτοια συνάντηση μόνο στην Κρήτη θα μπορούσε να ξεκινήσει. Η γυναίκα στην Κρήτη αγαπήθηκε και θεοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων ως Σύμβολο γονιμότητας, δύναμης, κυριαρχίας, Ζωής. Γυναίκα, Μάνα και Θεά.

  Μέσα από αυτή τη συνάντηση λαμβάνω την ευκαιρία να δώσω εν συντομία στις συναδέλφισσες από τις άλλες χώρες μία γεύση από την καθημερινότητα και τη ζωή του Έλληνα Αστυνομικού. Ο Αστυνομικός, ως Έλληνας Πολίτης, απολαμβάνει μια σειρά δικαιωμάτων, κατοχυρωμένων από το Ελληνικό Σύνταγμα.

  Τα συνταγματικά δικαιώματα αφορούν τον ίδιο ως οντότητα και προσωπικότητα, και είναι:

Είσαι Εδώ : ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ