Font Size

Cpanel

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ
«Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες»

Παρέμβαση κας Λιάνας ΤΣΟΛΕΡΙΔΟΥ, μητέρας Αστυνομικού

  Κυρίες και Κύριοι,

  Επιτρέψτε μου να μην ακολουθήσω την κλασική συνήθεια των προσφωνήσεων. Χαίρομαι που είμαι μαζί σας και χαίρομαι διπλά που μου δώσατε αυτό το βήμα, για να εκφράσω, ως μάνα, τα συναισθήματά μου, τις απόψεις μου, τις ανησυχίες μου, τις σκέψεις μου και τους φόβους μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι' αυτήν την τιμή.

  Είμαι μια μάνα όπως όλες οι μάνες του κόσμου. Γεννήθηκα στην επαρχία, εκεί μεγάλωσα κι εκεί μένω. Μαζί με τον σύντροφο της ζωής μου, αγωνιστήκαμε για να φτιάξουμε τη ζωή μας και την οικογένεια μας. Παλέψαμε, εργαστήκαμε, κουραστήκαμε αλλά και χαρήκαμε προσπαθώντας πάντα να δώσουμε στα παιδιά μας όσα περισσότερα εφόδια μπορούσαμε για να φτιάξουν κι αυτά τη δική τους ζωή και να υλοποιήσουν τα δικά τους όνειρα κι επιθυμίες.

  Και το όνειρο του γιου μου ήταν να γίνει αστυνομικός. Ήταν εσωτερική του επιθυμία. Δεν έγινε αστυνομικός ούτε από ανάγκη, ούτε από πίεση, ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Πίστευε πως μέσα από αυτό το επάγγελμα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

  Σαν μάνα, προσπάθησα, δεν ξέρω βέβαια πόσο τα κατάφερα, να του μάθω να έχει κρίση χωρίς να κατακρίνει. Να αξιώνει τις στιγμές και τις πράξεις του χωρίς να απαξιώνει. Να προτιμά τη δίκαιη φτώχεια παρά τα άδικα πλούτη.

  Να μην υπερηφανεύεται για πράξεις που μπορεί να πράξουν και οι ασήμαντοι, αλλά για την αρετή, της οποίας δεν μετέχουν οι κακοί. Να πικραίνεται, να πονά, να ματώνει στο βωμό της αλήθειας και της προσφοράς χωρίς να κάνει πίσω.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ
«Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες»

Ομιλία Γραμματέως Γυναικών της ΠΟΑΣΥ κας Μαρίας ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από την αγωνία της νιότης στον Γολγοθά της επιβίωσης

  Ποια είναι Μάνα; Εκείνη που βιώνει το θαύμα της γέννησης; Εκείνη αναλαμβάνει εφ' όρου ζωής την ευθύνη να μεγαλώσει και να γαλουχήσει έναν άνθρωπο; Ο ρόλος της, μεγάλος για ολόκληρη την Ανθρωπότητα. Ένα ταξίδι η ζωή της στο άγνωστο. Μαθαίνει στο παιδί της τα πρώτα βήματα, τις πρώτες λέξεις, τις αξίες και τα ιδανικά της ζωής. Φύλακας Άγγελος, Άγρυπνος Φρουρός. Αρωγός στις επιθυμίες. Κάτω από τα φτερά της μεγαλώνει το καλό της, προετοιμάζοντάς το για την ώρα που θα ανοίξει τα δικά του φτερά και θα πετάξει για το ταξίδι της ζωής. Τα εχέγγυα για τον καλό δρόμο του τα προσφέρει από την πρώτη του στιγμή.

  Και το λουλούδι άνθισε!

  Μπροστά του ο δρόμος της επιλογής! Ποιό είναι εκείνο το επάγγελμα που θα επιλέξει; Πόσο καθοριστική είναι η στήριξη της μάνας, αλλά και της οικογένειας, στην επιλογή αυτή; Και η επιλογή ακούστηκε σαν καταδικαστική απόφαση: "Αστυνομικός θέλω να γίνω!" Ακόμα και για τις οικογένειες, που στα μέλη τους υπάρχει αστυνομικός, η είδηση πέφτει βαριά. Και ίσως είναι εκείνες οι οικογένειες, που προσπαθούν να μεταπείσουν το παιδί τους να επιλέξει κάτι διαφορετικό. Έχω προσωπική εμπειρία.

  Ένεκα της δεινής οικονομικής θέσης που βρίσκεται η χώρα, η προετοιμασία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θυμίζει ζυγό για τη μέση ελληνική οικογένεια. Φροντιστήρια, βιβλία, ένα κουτσό εκπαιδευτικό σύστημα που θα ξεζουμίσει την άδεια τσέπη του ελληνικού νοικοκυριού. Ο λογιστής της οικογένειας, η μάνα, θα εγκρίνει τις δαπάνες για την προετοιμασία. Πενιχρά τα έσοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η μάνα, όμως, ξέρει... Θα μειώσει στο ελάχιστο τις κάποιες οικογενειακές ανάγκες και θα εξαλείψει εντελώς τις δικές της, ώστε να δώσει στο σπλάχνο της τα εφόδια που χρειάζεται. Αλλά αστυνομικός; Δεν μπορούσε να πει: Γιατρός; Είναι οι κρυφές της σκέψεις.

gg_poasy

Αθήνα 8 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 600/8/17

Η Ζωή είναι Γυναίκα

  Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με πρόθεση να αποδοθεί με αυτόν τον τρόπο, κυρίως, Τιμή μπροστά στο μεγαλείο της ζωής, που η Φύση αποφάσισε να το εμπιστευτεί στη γυναίκα.

  Ο αγώνας της γυναίκας για ίσα δικαιώματα στο γάμο, στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην αντιμετώπιση, στη ζωή, είναι πανάρχαιος και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Γιατί μπορεί οι συνθήκες ζωής να βελτιώνονται γενικά στο πέρασμα των χρόνων, την ίδια ώρα ωστόσο καταγράφεται ως φυσιολογικός και ο διακαής πόθος του ανθρώπου να αγωνίζεται για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

  Στην αστυνομική οικογένεια, η γυναίκα θέλει να έχει ρόλο ισότιμο και για το λόγο αυτό δίνει εξετάσεις καθημερινά. Οι γυναίκες του Σώματος υπηρετούν, πλέον, σε όλες τις Υπηρεσίες διεκδικώντας επάξια όλα τα Αξιώματα, χωρίς διακρίσεις και ταμπού του παρελθόντος.

  Η σημερινή ελληνίδα γυναίκα, η μάνα, η κόρη, η σύζυγος, η εργαζόμενη είναι, ωστόσο, η μεγάλη χαμένη της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα. Χτυπιέται από τα «αναπόφευκτα» μέτρα, περιθωριοποιείται λόγω της ανεργίας και άλλων αρνητικών καταστάσεων, αλλά και πάλι καλείται μέσα στις δυσμενείς για όλους οικονομικές συνθήκες, να στηρίξει την οικογένεια ηθικά και οικονομικά, να κατορθώσει να σπουδάσει, να υπηρετήσει τον αυτόνομο ρόλο της, να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας κλπ.

  Η Ελπίδα, γυναίκα και αυτή, ας φωλιάσει στις ψυχές μας και ας ευχηθούμε να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο.

gg_poasy_ypografes

 

gg_poasy

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

  Η Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Α.Σ.Υ. σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, πραγματοποίησε στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορτών, επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού.

  Εκεί μοιράστηκαν τρόφιμα, γλυκά, φρούτα, καθώς επίσης δώρα και παπούτσια στα φιλοξενούμενα παιδιά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, προκειμένου να διασκεδάσουν τα παιδιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Ι. Παναγιωτόπουλος.

  Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικών της Π.Ο.Α.Σ.Υ. έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στους δημοσιογράφους : «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, και μας δίνεται η δυνατότητα να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για μας είναι το χαμόγελο αυτών των παιδιών. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας που βοήθησε σ' αυτήν την προσπάθεια. Σήμερα κάναμε μία όμορφη αρχή, και δεσμευόμαστε ότι θα υπάρξει και συνέχεια».

gg_poasy_ypografes

 

gg_poasy

Ευγενική χειρονομία

  Η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ σε συνεργασία με το σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας και την Αστυνομική Διεύθυνση, επισκέφθηκαν το Πουλίδειο Γηροκομείο και μοίρασαν τρόφιμα στους ηλικιωμένους.

  Τους αστυνομικούς υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Γιάννης Σπανάκης ο οποίος εκθειάζοντας την πρωτοβουλία αυτή τόνισε ότι «οι γιορτές συνοδεύονται κάθε χρόνο, κλασικά, με επισκέψεις, γιορτές, τραγούδια, χορούς, κάλαντα. Πάρα πολλοί σύλλογοι, ομάδες, σωματεία, έρχονται και προσφέρουν, έστω και το ελάχιστο. Αλλά εκείνο που περισσότερο ζητάμε εμείς είναι η χαρά και η προσωπική τους παρουσία για να βλέπουνε τους ηλικιωμένους».

  Η Αναπληρωτής Γραμματέας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ κ. Ελένη Γκιουζένη, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την εορταστική αυτή ευγενική χειρονομία, είπε μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε στο Πουλίδειο Γηροκομείο για να μοιράσουμε κάποια τρόφιμα στους ηλικιωμένους και για να είμαστε κοντά τους αυτές τις μέρες. Όπως γνωρίζετε, είναι μέρες τις οποίες χαρακτηρίζουμε ως μέρες των παιδιών, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την τρίτη ηλικία. Προσφέραμε κάποια τρόφιμα, κάποια κρέατα συγκεκριμένα, κάποια πρωϊνά, φρούτα, λαχανικά και κάποια γλυκά για να τους κεράσουμε».

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα