Font Size

Cpanel

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευρεία πανελλαδική συνδιάσκεψη Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.

poasy Αθήνα, 09 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/8/31-ε

Ευρεία πανελλαδική συνδιάσκεψη γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

1

Στη σύσκεψη πήραν μέρος συναδέλφισσες - εκπρόσωποι από 49 Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις στις οποίες είτε λειτουργούν Γραμματείες Γυναικών είτε είχαν οριστεί να συμμετάσχουν σ’ αυτή με απόφαση του προεδρείου τους, κατόπιν προσκλήσεως της Ομοσπονδίας. Στόχος είναι η επανάληψη της διαδικασίας κάθε χρόνο στις 8 του Μάρτη, ώστε να γίνει θεσμός με καλύτερη, πανελλαδικά, οργανωτική δομή και να αποκτήσει διεκδικητικό - αποτελεσματικό χαρακτήρα, επιλύοντας τα προβλήματα του γυναικείου πληθυσμού της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω δεσμεύσεων και αποφάσεων της Ηγεσίας.

Ευρεία σύσκεψη Γραμματείας Γυναικών ΠΟΑΣΥ

poasyΑθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/8/31β


Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Συνάδελφοι,

Σας επισυνάπτουμε το υπ΄αριθ. 600/8/31 από 24.02.2016 έγγραφο της Γραμματείας Γυναικών και παρακαλούμε για τον ορισμό μιας συναδέλφου εκπροσώπου σας η οποία θα συμμετάσχει στην ευρεία συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα Τρίτη 08.03.2016 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης) από ώρες 17:00 – 20:00. Για την οργανωτική αρτιότητα της εκδήλωσης παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τα στοιχεία των συμμετεχουσών μελών σας έως και την 01.03.2016.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
 
 
 
gg poasy
 
Αθήνα, 24/02/2016
Αρ. Πρωτ: 600/8/31


Κύριε Πρόεδρε,

Στην τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας μας μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήσαμε και την αναγκαιότητα ανάδειξης των προβλημάτων των συναδελφισσών μας σε όλη την επικράτεια. Για το λόγο αυτό και με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, θεωρούμε σκόπιμο ότι πρέπει να συγκληθεί μία ευρεία Πανελλαδική σύσκεψη γυναικών στην Αθήνα στο υπουργείο μας, (Αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» ώρες 17.00 έως 20.00) στην οποία θα συμμετέχουν, μία εκπρόσωπος από κάθε Γραμματεία Γυναικών Πρωτοβάθμιας Οργάνωσης, όπου αυτή υπάρχει, ή σε διαφορετική περίπτωση μία εκλεγμένη συνάδελφος στο Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσης, και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, μία εκπρόσωπος που θα οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου.

Για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις πρωτοβάθμιες Οργανώσεις με σχετικό έγγραφο για την πρωτοβουλία μας ώστε με τη σειρά τους οι Ενώσεις να μας γνωστοποιήσουν μέχρι τη 01/03/2016, τα στοιχεία των συμμετεχουσών μελών τους.
 
gg poasy ypografes

Όχι σε Μητέρες δύο ταχυτήτων…

gg poasy
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 600/8/29

Προς: Την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

2) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ

Κυρία Υφυπουργέ,

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 του Ν.3865/2010, δίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, και συνεπώς και στις γυναίκες, η δυνατότητα ν' αναγνωρίζουν, ως συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας, ένα έτος για το πρώτο τέκνο και δύο έτη για κάθε επόμενο, μέχρι και το τρίτο παιδί.

gg poasy

Αθήνα, 08 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ας δούμε γυναίκες συναδέλφους σε ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα!

  Η παγκοσμίως αφιερωμένη ημέρα στην Γυναίκα φαίνεται να βρίσκει την Ελληνική Αστυνομία ένα βήμα μπροστά. Πρόσφατα, η πολιτική ηγεσία επέλεξε να συντελέσει στο "γκρέμισμα" ενός ανδροκρατούμενου "κάστρου", επιλέγοντας μία γυναίκα, μία Αστυνόμο Α΄, για Υπασπιστή του Αναπληρωτή Υπουργού, καθηγητή κου Πανούση.

  Στις κρίσεις, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, η φυσική ηγεσία επέλεξε να οδηγήσει γυναίκες συναδέλφους σε ανώτερα και ανώτατα αξιώματα. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες κατέχουν πλέον το βαθμό του Υποστρατήγου, μία γυναίκα το βαθμό του Ταξιάρχου (ειδ. Καθηκόντων), τέσσερις γυναίκες το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και είκοσι δύο γυναίκες το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

Ανακοινώσεις της Γραμματείας Γυναικών για Άδειες Αστυνομικού Προσωπικού και Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα

gg poasy

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015

Προς: 1) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
              κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
          2) Τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
              κ. Δημήτριο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Κοιν: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
         2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του εδαφίου α΄ της παραγρ. 2 του άρθρου 50 του Ν. 3528/2007 «Υπαλληλικός Κώδικας», που αναφέρει ότι:

  «Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο», θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην πράξη παρατηρείται η μεταφορά αυτών και στις άδειες αστυνομικού προσωπικού ( εδάφιο γ΄ παράγρ. 1 του άρθρου 10 του Π.Δ. 27/1986) ως εξής:

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα