Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2026

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2026

poasy

 

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2026

          Αρ. Πρωτ.: 401/3/374α

 

 

Προς:  1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2)Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

             Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.:  Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης

 

Θέμα:  «Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2026»

 

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

 

Σας διαβιβάζουμε το υπ’ αριθ. 61/2026 από 10-09-2026 έγγραφο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, με το οποίο επαναφέρεται το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και ζητείται η ουσιαστική ενίσχυσή της στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μεταθέσεων του τρέχοντος έτους.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, η υποστελέχωση υπερβαίνει το 20% των οργανικών θέσεων, ενώ τα κενά σε μάχιμο προσωπικό υπολογίζονται περίπου σε εβδομήντα (70). Την ίδια στιγμή, οι αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις κατά τα έτη 2026 και 2027, οι οποίες κατά μέσο όρο ανέρχονται σε δέκα ετησίως, δημιουργούν βάσιμη ανησυχία για περαιτέρω αποδυνάμωση των Υπηρεσιών.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν με ιδιαίτερη προσοχή κατά τη λήψη των αποφάσεων για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις. Η επαρκής στελέχωση μιας ακριτικής Διεύθυνσης Αστυνομίας δεν αφορά μόνο τις συνθήκες εργασίας και τις αντοχές του υπηρετούντος προσωπικού, αλλά συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματική αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής, όπως άλλωστε τονίζεται και από την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε για την άμεση και ουσιαστική εξέταση του αιτήματος και την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης με ικανό αριθμό αστυνομικών κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2026, ώστε να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα κενά και να αποτραπεί η περαιτέρω επιχειρησιακή αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .