Ένταξη Αστυνομικού Προσωπικού στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένταξη Αστυνομικού Προσωπικού στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

Αθήνα, 20 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ.: 305/1/1α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη ΘΕΟΧΑΡΗ

           2) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.:  Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής & Πειραιά

 

Θέμα:  «Ένταξη Αστυνομικού Προσωπικού στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, με το επισυναπτόμενο έγγραφό τους ζητούν την ένταξη του Αστυνομικού Προσωπικού στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αιτιολογώντας παράλληλα το αίτημα αυτό εμπεριστατωμένα και χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Η Ελληνική Αστυνομία καταγράφει το τελευταίο διάστημα υψηλούς δείκτες αποτελεσματικών δράσεων σε όλα τα μέτωπα στα οποία καλείται να δώσει μάχες υπό δύσκολες, αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας αφενός, αφετέρου δε υπό τους γνωστούς περιορισμούς των δικαιωμάτων του Αστυνομικού Προσωπικού λόγω των εκτάκτων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του φονικού ιού COVID-19.

Δικαιούται επομένως το Αστυνομικό Προσωπικό να αισθανθεί τη μέριμνα της πολιτείας εμπράκτως αυτήν την περίοδο με την ένταξή του στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που αναμένεται να εφαρμοστούν την τρέχουσα θερινή περίοδο από την ελληνική κυβέρνηση, ως μια κίνηση αναζωογόνησης της τουριστικής ζωής στη χώρα μας.

Θα είναι η ελάχιστη ανταπόκρισή σας στο εύρος των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που σας υποβάλλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα, με υπευθυνότητα, χωρίς κραυγές και «πυροτεχνήματα». Κυρίως, όμως, θα είναι μια πράξη που θα ανακουφίζει πολλαπλώς τον αστυνομικό και την οικογένειά του, ώστε με την επάνοδό του στην υπηρεσία, να είναι σε θέσει να προσφέρει, και μάλιστα στο πολλαπλάσιο, την «προστιθέμενη αξία» των διακοπών, που θα του έχει εξασφαλίσει η πολιτεία, ενόψει και των πιθανολογούμενων δυσκολιών και προβλημάτων των επόμενων μηνών της πανδημίας και όχι μόνον.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο των Ενώσεων εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .