Καθαριότητα αστυνομικών υπηρεσιών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καθαριότητα αστυνομικών υπηρεσιών

poasy

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 100/3/89α


Προς:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: 1)Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

          2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Θέμα: «Καθαριότητα αστυνομικών υπηρεσιών»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Με την αρχή του νέου έτους διαπιστώνονται εκ νέου προβλήματα αναφορικά με το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών, ένα θέμα που δυστυχώς τείνει να γίνει εθιμικό δίκαιο καθώς δεν υλοποιούνται εγκαίρως οι κατά τόπους διαγωνισμοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και η σύναψη των σχετικών συμβάσεων.

Ομοίως δε, όπου αυτές πραγματοποιούνται εγκαίρως παρουσιάζουν εγγενείς δυσκολίες, ιδίως ως προς τις απαιτούμενες ημέρες παροχής των υπηρεσιών από τα συμβαλλόμενα συνεργεία καθαριότητας που όπως εκτιμάται αυτό οφείλετε στη έλλειψη των σχετικών πιστώσεων.

Κύριε Αρχηγέ,

Γίνεται ευρέως αντιληπτό ότι στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών υπηρεσιών δεν χωρούν εκπτώσεις και μάλιστα την περίοδο που διανύουμε με την πανδημία του ιού covid19 σε πλήρη έξαρση και το υγειονομικό πρωτόκολλο σε αυστηρή εφαρμογή περί αποφυγής της διασποράς. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλα αυτά έρχονται να φαντάζουν όχι μόνο αντιφατικά αλλά και επικίνδυνα μέσα στο γενικό πλαίσιο τήρησης των μέτρων που επιβάλλονται από την Ελληνική Πολιτεία.

Η παρέμβασή σας για τους λόγους αυτούς κρίνεται αναγκαία εκ του θεσμικού σας ρόλου, ώστε, να προληφθούν καταστάσεις δυσμενείς στους χώρους εργασίας των συναδέλφων μας, ζητώντας την αυστηρή τήρηση των μέτρων περί υγιεινής και ασφάλειας όπως ορίζει το π.δ. 45/2008 και όπως επιβάλλει η ιδιάζουσα κατάσταση της πανδημίας, για να αποφύγουμε εικόνες αστυνομικών υπηρεσιών που προσομοιάζουν με χωματερές που βιώσαμε δυστυχώς  κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Επισυνάπτεται η σχετική καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .