Ερώτηση Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης κ. Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα την πρόσληψη 100 Συνοριοφυλάκων στο Νομό Ροδόπης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερώτηση Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης κ. Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα την πρόσληψη 100 Συνοριοφυλάκων στο Νομό Ροδόπης

poasy

 

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 308/3/6α

 

 

Προς:   1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

              2) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

              3) Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.:    1) Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης κ. Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

              2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Θέμα: «Ερώτηση Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης κ. Ευριπίδη ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα την πρόσληψη 100 Συνοριοφυλάκων στο Νομό Ροδόπης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της με αφορμή την Ερώτηση που υπέβαλε πρόσφατα, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ροδόπης κ. Ευριπίδης ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, επιζητώντας την πρόσληψη 100 Συνοριοφυλάκων στο Νομό Ροδόπης.

Στο έγγραφο αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους τόσο η Ένωση όσο και η Ομοσπονδία μας τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της διαδικασίας των προσλήψεων αστυνομικών, μόνο με το αδιάβλητο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και όχι με άλλες εσωτερικές διαδικασίες, που θα διαιωνίζουν εντός του αστυνομικού σώματος την ανομοιογένεια και τους «πολλών ταχυτήτων» αστυνομικούς.

Σας καλούμε να λάβετε υπόψη τις εύλογες ανησυχίες των συναδέλφων μας, αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις που υποβάλλουν με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, όπως οι ίδιοι έχετε δεσμευτεί να πράξετε σε πρόσφατες συναντήσεις μας, αντί να ανοίγετε με τις πράξεις σας «τον Ασκό του Αιόλου», εντός κι εκτός αστυνομίας. Πρέπει δε να γνωρίζετε ότι τυχόν απόρριψη, στο βωμό διαφόρων σκοπιμοτήτων, των δίκαιων και τεκμηριωμένων αιτημάτων μας, θα υπονομεύσει το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας και θα δημιουργήσει αισθήματα απογοήτευσης μεταξύ των στελεχών της.

Σας καλούμε, λοιπόν, να μην επιτρέψετε αβίαστα να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, αλλά να εξασφαλίσετε με κάθε άλλο τρόπο την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με το αναγκαίο και καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, πραγματικά να είμαστε σε θέση να εκπληρώνουμε την αποστολή μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .