Font Size

Cpanel

Επιχειρησιακός σχεδιασμός. Μέτρα προστασίας αστυνομικών

poasy5

 

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 402/10/38

 

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:  1)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
           2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
 

Θέμα: «Επιχειρησιακός σχεδιασμός. Μέτρα προστασίας αστυνομικών»

 

Κύριε Υπουργέ,

Ένας ακόμα τραυματισμός αστυνομικού έρχεται να προστεθεί στον μακρύ αυτό κατάλογο και μάλιστα εν΄ώρα υπηρεσίας.

Με λύπη και αγανάκτηση, διαπιστώνουμε τον ελλειπή σχεδιασμό των μέτρων και την αντιμετώπιση των δημόσιων συναθροίσεων και συγκεντρώσεων ιδίως, όταν αυτές  υπό προϋποθέσεις συμπεριφέρονται ως όχλος με εκδήλωση επιθέσεων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Διαφαίνεται λοιπόν, μια αναιτιολόγητη ολιγωρία, που κατά την εκτίμησή μας οφείλεται σε παρεμβάσεις που εκπορεύονται με σαφή πολιτικό και ιδεολογικό παρεμβατισμό, προκειμένου να εκτονωθεί η όποια κοινωνική δυσαρέσκεια σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι παρίστανται και καλούνται να διασφαλίσουν την δημόσια τάξη και ασφάλεια στους χώρους αυτούς, πλην όμως οι αντιφατικές απόψεις και αντιλήψεις που δίδονται μέσω διαταγών από τους εκάστοτε επικεφαλής των δυνάμεων δημιουργούν σύγχυση, επιφέρουν τραυματισμούς αστυνομικών και πλήττουν βάναυσα το κύρος και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιστέγασμα όλων αυτών είναι, να μέμφονται το σώμα και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε ενεργούν είτε όχι για την αποκατάσταση της τάξης με το χειρότερο όλων να τραυματίζονται αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος και τον αριθμό αυτών να αυξάνεται  με γεωμετρική πρόοδο και με αριθμητικά στοιχεία μάλιστα που είναι αδιάσειστα όπως αυτά παρουσιάστηκαν από έγκριτους επιστήμονες στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας για την επικινδυνότητα της εργασίας μας.

Ουδείς αμφισβητεί βεβαίως την επικινδυνότητα της εργασίας μας, πλην της επίσημης Κυβερνητικής θέσης, που αρνείται πεισματικά αυτή την αναγνώριση, διότι γνωρίζει τις ευθύνες που της αναλογούν αλλά κυρίως γνωρίζει  τις ευθύνες που  θα απορρέουν από μια ενδεχόμενη θετική κατάληξη αυτής της θεσμοθέτησης.

Φροντίζει λοιπόν, να καταργεί μάχιμες υπηρεσίες για τον σκοπό αυτό, να δημιουργεί ένα συνονθύλευμα πολιτικών και επιχειρησιακών σχεδιασμών ως φυσική συνέχεια της προχειρότητας που την διακατέχει στην καθημερινότητά της. Επισημαίνουμε όμως, πως δεν διακατέχει το συνδικαλιστικό μας κίνημα μεμψιμοιρία και μελοδραματισμός διότι προέχει το ύψιστο του λειτουργήματος και της προσφοράς που επιτελούμε προς την κοινωνία.

Αυτό που προέχει για την πολιτική και φυσική ηγεσία είναι η μείωση ή και η εξάλειψη των επαγγελματικών κινδύνων, με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας των αστυνομικών, προς αποφυγή παθόντων και τραυματισθέντων,  διότι το κόστος είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερο από αυτό  της πρόληψης, μιας πρόληψης που θα έχει σαφώς προστιθέμενη αξία για τις δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου.

Επισυνάπτεται η σχετική με το θέμα ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.   

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

     

 

 

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα