Διαχρονικά τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς

poasy

Αθήνα, 01 Μαΐου 2023

Αρ. Πρωτ.: 900/6/17

 

Διαχρονικά τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως γνήσιος εκφραστής των αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος των Αστυνομικών, με αφορμή τη συμπλήρωση 137 ετών από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, δηλώνει και φέτος παρούσα στις εορταστικές εκδηλώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες Αστυνομικοί, που έδωσαν σκληρούς αγώνες για την αναγνώριση του αυτονόητου δικαιώματός τους για συνδικαλισμό και ελεύθερη έκφραση όλων των δικαιωμάτων τους, γνωρίζουν τι σημαίνει η διαρκής εργασιακή ανασφάλεια, η πτώση του βιοτικού επιπέδου και όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, ιδίως όταν, ως ένστολοι λειτουργοί και υπερασπιστές του αγαθού της ασφάλειας, καλούνται καθημερινά να δίνουν τις δικές τους πολύπλευρες, απρόβλεπτες και επικίνδυνες μάχες.

Τα διαχρονικά μηνύματα επομένως της παγκόσμιας ημέρας του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν μπορούν να αφήνουν κανέναν αδιάφορο. 

Υποχρέωση όλων, η απόδοση τιμών σε όσους θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν διαχρονικά για την κατοχύρωση στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αλλά και η συνέχιση του αγώνα για την εμπέδωση παντού συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, καθώς και κάθε άλλου μέτρου - θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα-, που συμβάλλει στην προστασία και στη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου, χωρίς τα εργασιακά δεσμά του παρελθόντος ή τα όποια πρόσθετα βάρη της σύγχρονης κοινωνίας. 

Ο εργαζόμενος αστυνομικός δικαιούται να επιτελεί το λειτούργημά του με σεβασμό και αξιοπρέπεια, με ξεκάθαρους όρους επαγγελματικής λειτουργίας και με εγγυήσεις τέτοιες που δεν θα τον εκθέτουν στους επαγγελματικούς κινδύνους ούτε θα τον φέρνουν αντιμέτωπο με την κοινωνία και τις άλλες κοινωνικές τάξεις. Είναι αναπόσπαστο τμήμα του λαού μας, βιώνει τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες και γι’ αυτό ενώνει τη φωνή του και στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας.

Η δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η ενότητά του!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .