Συνάντηση ΠΟΑΣΥ – ΤΕΑΑΠΛ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

poasy

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.:605/13/88στ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής μας συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα, συναντηθήκαμε χθες, κατόπιν αιτήματός μας, εκ νέου, με τον Υπουργό κ. Άδωνι ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ενόψει και της ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων, του προωθούμενου από το Υπουργείο νομοσχεδίου το οποίο εμπεριέχει ήδη διατάξεις που μας αφορούν είτε αιτούμαστε να ενταχθούν σε αυτό συγκεκριμένες προτάσεις μας (αναγνώριση πλασματικού χρόνου  τέκνων κλπ).

Ειδικότερα, επειδή το νομοσχέδιο ρυθμίζει και θέματα λειτουργίας των Ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών Πυροσβεστών Λιμενικών (ΤΕΑΑΠΛ), κ. Θεόδωρος ΓΟΥΣΙΑΣ και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης ΑΡΖΙΜΑΝΟΓΛΟΥ, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Υπουργό για τις θέσεις του Δ.Σ. του ΤΕΑΑΠΛ επί των συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου που αφορούν στη φορολόγηση των εφάπαξ και των συνταξιοδοτικών παροχών, καθώς και στις προϋποθέσεις  θεμελίωσης δικαιώματος λήψης ατομικής μερίδας από τα ΤΕΑ.

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε, εκφράζει και τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας, δηλώσαμε την υποστήριξή μας και ζητήσαμε να ληφθεί αυτός υπόψη κατά τη διαμόρφωση των τελικών διατάξεων του σχεδίου νόμου στη Βουλή, όπου προσβλέπουμε να έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε εκτενώς τις προτάσεις και τα αιτήματά μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός εξέφρασε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του Υπουργείου του για τη θετική ανταπόκριση – ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που συζητήθηκαν.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .