«Δε χρωστάμε της Μιχαλούς…»

«Δε χρωστάμε της Μιχαλούς…»

poasy

     Αθήνα, 10 Μαΐου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 503/4/109ζ

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ομοσπονδία μας, ενεργώντας αστραπιαία, ευθύς μόλις πληροφορήθηκε τη νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας, το περιεχόμενο της κατάπτυστης νομοθετικής ρύθμισης για τη μείωση, από 80 σε 30 ευρώ, της αποζημίωσης διανυκτέρευσης των αποσπασθέντων αστυνομικών σε τρεις υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους αρμοδίους να μην αποτολμήσουν να διαπράξουν ένα έγκλημα εις βάρος της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, αλλά και της εσωτερικής έννομης τάξης του σώματος.

Δυστυχώς, η τροπολογία αποτελεί πλέον νόμο του κράτους (Ν.5108/24 ΦΕΚ: 65 A/2.5.2024, άρθρο 74) και οι συνάδελφοί μας, μετέωροι στους ανελέητους νόμους της αγοράς, αναγκάζονται να αναζητούν είτε ξενοδοχεία με μόλις 30 ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν τέτοια, είτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη – αν υπάρχει περίσσευμα με τη βοήθεια του γονιού τους, είτε να αναζητήσουν άλλους πόρους (;)…υπακούοντας στις εντολές της διοίκησης για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους!

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το Αστυνομικό Σώμα, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η Ομοσπονδία, στοχεύοντας στην υπεράσπιση των συναδέλφων μας, προειδοποιεί όσους τυχόν επιμείνουν στην εφαρμογή της αψυχολόγητης και παράλογης αυτής ρύθμισης, να αντιληφθούν τούτο: Ο αστυνομικός δεν μπορεί να πληρώνει από την τσέπη του για να λειτουργεί η Αστυνομία. Όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως και εγγράφως, σύμφωνα με τα Στοιχεία Κίνησης & Απόδοσης Ξενοδοχείων Αθήνας – Αττικής «η μέση τιμή (ADR) Μαρτίου 2024 σημείωσε αύξηση της τάξης του 7,4% καθώς τον Μάρτιο 2024 έφτασε τα 107,86 ευρώ από 100,43 ευρώ του Μαρτίου 2023»!!!

Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο αστυνομικός είναι διατεθειμένος να στοιβαχτεί σε αμφιβόλου ποιότητας καταλύματα, παραβιάζοντας και ο ίδιος τη νομιμότητα, αλλά θα ονειρεύεται ότι φιλοξενείται σε βασιλικές σουίτες και πολυτελή ξενοδοχεία, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι εξ επαρχίας βουλευτές που ψήφισαν, κατά τα άλλα νύχτα και με πολλή αγάπη για την αστυνομία, την τροπολογία της ντροπής.

Τους προειδοποιούμε, λοιπόν, ξανά -διότι είναι τεκμηριωμένα αυτά που αναφέρουμε- ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει τον σκληρά εργαζόμενο αστυνομικό να ματώνει και οικονομικά για την υπηρεσία.

Είναι κατάντια κάποιοι να νομοθετούν στο πόδι, προκαλώντας τέτοια οργή και αγανάκτηση, ιδίως μάλιστα όταν πιάστηκαν «αδιάβαστοι» την εποχή των μνημονίων και ως φαίνεται, κάνουν ξανά ό,τι μπορούν για να μας το θυμίζουν…

Από την πλευρά μας, πάντως, να είναι σίγουροι ότι τους συναδέλφους μας θα τους προστατέψουμε. Με κάθε τρόπο!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .