Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

poasy

 

     Αθήνα, 18 Ιουνίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 602/3/47ε

             

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τον Ήρωα της Ελληνικής Αστυνομίας, Ανθυπαστυνόμο Γεώργιο ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟ τίμησε χθες το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, τελέστηκε αρχικά επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Δίστομο και ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο τόπο της θυσίας του όπου έχει κατασκευαστεί μαρμάρινο μνημείο.

Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ενώ στο κάλεσμα του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Ζαχαρία ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ανταποκρίθηκαν επίσης και τίμησαν την μνήμη του ο Δήμαρχος Διστόμου – Αραχόβης κ. Ιωάννης ΣΤΑΘΑΣ, ο Διευθυντής της Δ.Α. Βοιωτίας, Ταξίαρχος κ. Ηλίας ΜΠΑΚΟΥΜΗΣ, ο Αναπληρωτής Ταμίας και Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος ΝΑΚΟΣ, το Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας κ. Νικόλαος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας κ. Ανδρέας ΚΟΥΝΟΥΚΛΑΣ, ο πρώην Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιος ΜΠΡΑΝΗΣ, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του.

Ο αείμνηστος συνάδελφός μας δολοφονήθηκε άνανδρα στις 17 Ιουνίου 2013,  από αδίστακτους δραπέτες, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή τους και έκτοτε κάθε χρόνο τιμούμε τη μνήμη του, ως ύστατο φόρο τιμής και ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης προς την οικογένειά του.

Δεν λησμονούμε ότι ο συνάδελφός μας θυσιάστηκε εν ώρα καθήκοντος για να προστατεύσει τόσο τους συναδέλφους του όσο και ανυποψίαστους συμπολίτες μας από τα πυρά επικίνδυνων κακοποιών. Αψηφώντας τον κίνδυνο και έχοντας ως βασικό πρόταγμα των ενεργειών του το καθήκον, επέδειξε απαράμιλλη γενναιότητα, κατακτώντας δικαίως μια θέση στο Πάνθεον των Ηρώων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πολιτεία διαχρονικά έχει χρέος να μεριμνά για τη θωράκιση και την ενίσχυση του αστυνομικού λειτουργήματος ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι που το χαρακτηρίζουν και το αστυνομικό προσωπικό να επιτελεί το καθήκον του με τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .