Αγωνιστικό κάλεσμα στο Λευκό Πύργο, Παρασκευή 06-09-2024 & ώρα 18:00

poasy

 

Αθήνα, 23 Αυγούστου 2024

Αρ. Πρωτ.: 201/1/57β

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06/09/2024 & ΩΡΑ 18.00

 

 

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

 

Όπου κι αν υπηρετείς, όσα χρόνια κι αν έχεις στο αστυνομικό σώμα, μια είναι η αλήθεια:

Μας έχουν «του κλότσου και του μπάτσου»!!!

Για πολλούς είμαστε το αναλώσιμο είδος που προσφέρεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους σκοπιμοτήτων και όχι το ανθρώπινο δυναμικό για την αποτελεσματική λειτουργία του πιο ευαίσθητου και του πιο νευραλγικού μηχανισμού ασφαλείας στη χώρα μας.

Για άλλη μια χρονιά Κυβέρνηση και Κόμματα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διαγκωνιζόμενοι όλοι τους, πόσο πολύ μας υποστηρίζουν και μας νοιάζονται. Όμως στο τέλος του μήνα, ο δικός μας ο απολογισμός είναι τραγικά ο ίδιος:

-Το μεροκάματο του τρόμου επαναλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση της εργασίας ως επικίνδυνης μοιάζει με απόπειρα επίλυσης διαφορικών εξισώσεων!

-Ο μήνας δεν βγαίνει με τον πενιχρό μισθό που μας επιφυλάσσει το Υπουργείο Οικονομικών, τη στιγμή που αλλού το πάρτι συνεχίζεται…

-Η κοινωνία προσβλέπει στις υπηρεσίες μας αλλά ο πολιτικός κόσμος δεν βρίσκει μια κοινή γραμμή πλεύσης για την πολιτική ασφάλειας στον τόπο μας. Αντιθέτως, οι πειραματισμοί στην αστυνόμευση συνεχίζονται, αδιάφορα αν αυτό στοιχίζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές!

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι όλες και όλοι έχουμε προσωπικά παραδείγματα που μας πληγώνουν και μας εξοργίζουν, ως άτομα και ως οικογενειάρχες. Η αγανάκτηση όμως από τον πρωτοφανή εμπαιγμό που εισπράττουμε, χρόνια τώρα, πρέπει να εξωτερικευτεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Η Ομοσπονδία μας αποφάσισε μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων να δώσουμε μια κοινή απάντηση, συμμετέχοντας δυναμικά στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, στο Λευκό Πύργο, ενόψει των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να βάλουμε τέλος στην απαξίωση του λειτουργήματός μας! Να σταματήσουμε να αναζητούμε τα αυτονόητα για μας και για την υπηρεσία μας. Ο αστυνομικός υπάρχει για την αναζήτηση των κακοποιών και όχι των υπαιτίων της διαιώνισης των αιτημάτων του!

-Ως εδώ με την υποκρισία απέναντι σε μια τάξη εργαζομένων που υπηρετεί διαρκώς το καθήκον με αυταπάρνηση και ηρωισμό.

-Όχι άλλα θύματα στο βωμό του καθήκοντος.

-Θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας.

-Πραγματική φιλοαστυνομική πολιτική!

-Αύξηση νυχτερινού! Αύξηση πενθημέρου!

-Επιβίωση, με μια λέξη!

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

 

Μην υποκύψεις στις «σειρήνες» που σε θέλουν μονίμως στο περιθώριο, αφοπλισμένο και ηττημένο. Έχεις τη δύναμη να τους αποδείξεις ότι μπορείς οργανωμένα και αγωνιστικά να πετύχεις καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής.

Μαζί με την Ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη να δώσουμε τη μάχη για το δύσκολο «χειμώνα» που μας περιμένει!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .