Αδιανόητες συνθήκες εργασίας Αστυνομικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αδιανόητες συνθήκες εργασίας Αστυνομικών

poasy

     Αθήνα, 13 Ιουνίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 403/4/66α

 

Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

Κοιν.: 1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας

           Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

           2) Διευθυντή Υγειονομικού Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

           Υποστράτηγο (ΥΓ) κ. Αθανάσιο ΜΠΑΔΕΚΑ

           3)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Θέμα: «Αδιανόητες συνθήκες εργασίας Αστυνομικών»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, απευθύνεται προς εσάς, τον Αρχηγό του Σώματος και άλλους αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό την προστασία των μελών της από την ανεξήγητη αδιαφορία των υπευθύνων, όσον αφορά στη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι ελλείψει κλιματιστικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας συνεχίζεται το δράμα τόσο των αστυνομικών όσο και των συμπολιτών μας που επισκέπτονται τις υπηρεσίες για διάφορους λόγους. Πρόβλημα παρατηρείται όμως και με ορισμένα παλαιά οχήματα της αστυνομίας που δεν διαθέτουν κλιματισμό, αλλά χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις επιπτώσεις αυτής της απαράδεκτης κατάστασης τόσο στους επιβαίνοντες συναδέλφους μας όσο και στους κρατούμενους, που μεταφέρονται υποχρεωτικά με αυτά.

Επειδή πλέον ξεπερνά κάθε όριο υπομονής και ένδειξης κατανόησης η μη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα όχι μόνο για την τήρηση των προβλεπομένων κανόνων υγιεινής εντός κι εκτός των αστυνομικών εγκαταστάσεων, αλλά και για τον έλεγχο - καταλογισμό ευθυνών σε όσους αδικαιολόγητα δεν έχουν πράξει τις αναγκαίες ενέργειες.

Η προστασία του αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας δεν πρέπει να τηρείται μόνο στα «χαρτιά», αλλά να είναι πρώτιστο μέλημα και της αστυνομικής διοίκησης.

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .