Υποστελέχωση υπηρεσιών και εξουθένωση του αστυνομικού προσωπικού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υποστελέχωση υπηρεσιών και εξουθένωση του αστυνομικού προσωπικού

poasy

     Αθήνα, 18 Ιουνίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 900/9/14α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

Κοιν.: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Αστέριο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ

          2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος

           Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

           3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης

 

Θέμα: «Υποστελέχωση υπηρεσιών και εξουθένωση του αστυνομικού προσωπικού»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου, με τα επισυναπτόμενα έγγραφά της, επανέρχεται στα όσα σας έχουμε ήδη επισημάνει από 24/05/2024 με το υπ’ αριθμ. 400/1/69a έγγραφό μας, καθόσον όχι μόνο δεν έχει υπάρξει «αχτίδα φωτός», αλλά νέα στοιχεία έρχονται να επιβαρύνουν το αρνητικό περιβάλλον εργασίας των συναδέλφων μας.

Η Ένωση, όπως και πάλι επισημαίνουμε, απευθύνεται στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας  προκειμένου να εκφράσει τα έντονα παράπονά της για τη μη αντιμετώπιση πληθώρας αρνητικών καταστάσεων που σχετίζονται με τον τρόπο διοίκησης και την υποστελέχωση υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα παραβατικό, το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί με ιδιαίτερη προσοχή και αποφασιστικότητα την τοπική κοινωνία και εν γένει την οργανωμένη πολιτεία.

Μάλιστα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε πρόβλημα ακόμα και με την καλοδεχούμενη ίδρυση του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. Αντί η στελέχωσή του να γίνει με όρους αποτελεσματικής λειτουργίας, υπεισέρχονται άλλα κριτήρια που μόνο το καλό των συναδέλφων μας δεν προοιωνίζονται.

Σας καλούμε, επομένως, να λάβετε σοβαρά υπόψη την επιμονή που επιδεικνύει η Ένωσή μας, αναφέροντάς σας εμπεριστατωμένα και αναλυτικά τα όσα την προβληματίζουν. Είναι η ελάχιστη δική της συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων  που άλλοι δημιουργούν και άλλοι οφείλουν να θεραπεύσουν, απαλλάσσοντας τους συναδέλφους μας από την έκδηλη καταπόνηση και το αχρείαστο υπηρεσιακό άγχος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .