Απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας

poasy

     Αθήνα, 03 Ιουλίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 402/10/56α

 

Προς: 1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

          3) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

Θέμα: «Απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Έχουν παρέλθει μόλις λίγες ημέρες από την αποτυχημένη -ευτυχώς- απόπειρα δολοφονίας συναδέλφου μας αστυνομικού που εκτελούσε χρέη «σκοπού» έξωθεν οικίας ανώτατου δικαστικού λειτουργού στου Παπάγου και τα καυτά ερωτήματα που ευλόγως έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή, αντί να απαντώνται, πολλαπλασιάζονται.

Αν και πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα -πέρα από το αυτονόητο ενδιαφέρον της Υπηρεσίας για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη- τίποτε άλλο δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις στις αγωνίες όλων μας. Και το κυριότερο, ότι θα εξαχθούν επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα, ώστε στο εξής, τέτοιο θανάσιμο κίνδυνο να μη διατρέξει στη «σκοπιά» του κανένας άλλος αστυνομικός ανά την ελληνική επικράτεια.

Επανερχόμαστε, επομένως, στο μείζον ζήτημα της προστασίας του αστυνομικού προσωπικού που διατίθεται για την ασφάλεια των λεγόμενων ευπαθών στόχων, τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, ζητώντας από όλους εσάς, να λάβετε σοβαρά υπόψη και όσα αναφέρονται, ειδικότερα, στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνέχεια άλλων δράσεων και παρεμβάσεών μας.

Η «καταδρομική» επίθεση κατά του μοναδικού αστυνομικού που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία για την προστασία στόχου υψίστης κατηγορίας, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπίσετε, υπερβαίνοντας αναποτελεσματικές προσεγγίσεις του παρελθόντος. Επιβάλλεται πια, στο επίκεντρο της προσοχής σας, να τεθούν όχι μόνο τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των όποιων «στόχων», αλλά ταυτόχρονα να επανεξεταστούν και να επικαιροποιηθούν τα μέτρα ασφάλειας των ίδιων των αστυνομικών μας.

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν θα ανεχθεί την παραμικρή καταστρατήγηση των ισχυουσών διατάξεων αναφορικά με την υπηρεσιακή και την ατομική θωράκιση του αστυνομικού. Θα την καταγγέλλει πάραυτα, όπου χρειαστεί. Κυρίως δε, δεν θα σταματήσει να επιζητεί την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του ατομικού οπλισμού των συναδέλφων μας. Διότι με ανασφαλείς αστυνομικούς, ασφάλεια δεν θα υπάρξει πουθενά.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .