Λειτουργία των Επιχειρησιακών Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λειτουργία των Επιχειρησιακών Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

poasy

  

Αθήνα, 03 Ιουλίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 900/9/15α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

Κοιν.: Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Θέμα: «Λειτουργία των Επιχειρησιακών Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της αναδεικνύει ένα θέμα που ανάκυψε μετά την ίδρυση και λειτουργία των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με συγκεκριμένες προδιαγραφές και απαιτήσεις, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη αστυνομία.

Ωστόσο, την ίδια ώρα δεν υπήρξε μέριμνα για τις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες από τις οποίες προήλθε το προσωπικό που στελεχώνει εν προκειμένω στην Ορεστιάδα το συγκεκριμένο Γραφείο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα παράπονα τόσο για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται όσο και για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων σε άλλες υπηρεσίες.

Το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας π.χ. έχει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αστυνομικού προσωπικού συγκριτικά με αυτό που διαθέτει το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας στο οποίο υπάγεται διοικητικά και γραμματειακά.

Παρακαλούμε, όπως λάβετε υπόψη σας τις αναφορές αυτές της Ένωσης και μεριμνήσετε για την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, δεδομένου ότι η κοινωνία προσβλέπει στην αποτελεσματική λειτουργία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών και όχι στην θετική εικόνα που μπορεί να εξασφαλίζουν προς ώρας τα νεοσύστατα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .