Καταγγελία για την υποστελέχωση - αποδυνάμωση της Δ.Α. Κέρκυρας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελία για την υποστελέχωση - αποδυνάμωση της Δ.Α. Κέρκυρας

poasy

     Αθήνα, 18 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 315/2/44α

 

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.:Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

 

Θέμα: «Καταγγελία για την υποστελέχωση - αποδυνάμωση της Δ.Α. Κέρκυρας»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την υποβάθμιση του αγαθού της ασφάλειας στο νησί λόγω υποστελέχωσης, αναδείχθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Είναι σαφές ότι η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού, αλλά και η χρησιμοποίηση εκτός νησιού του μοναδικού κατάλληλου οχήματος μεταγωγών που διέθετε η Δ.Α. Κέρκυρας, εγείρουν μείζονα ζητήματα χρηστής διοίκησης και ανθρώπινης αντιμετώπισης του αστυνομικού προσωπικού. Είναι αδιανόητο σε ένα νησί με φυλακές υψίστης ασφαλείας το μοναδικό αξιόπιστο όχημα μεταγωγών να μην αξιοποιείται για τις υπαρκτές ανάγκες των υπηρεσιών του νησιού αλλά να μεταφέρεται και αυτό εκτός Κέρκυρας, για τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα ασφαλείας του προσωπικού και των κρατουμένων.

Δυστυχώς, από άλλη μια περιοχή της πατρίδας μας και μάλιστα παραμεθορίου, το μήνυμα που εκπέμπεται για την κατάσταση ασφαλείας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, είναι ανησυχητικό.

Η Ηγεσία δεν δικαιούται να εφησυχάζει, πόσο μάλλον να πορεύεται με την εντύπωση ότι το αστυνομικό προσωπικό και δη οι συμπολίτες μας απολαμβάνουν ανέφελα και ανέξοδα το αγαθό της ασφάλειας ενώ η πραγματικότητα βοά για το αντίθετο, διαχέοντας παντού αισθήματα απογοήτευσης και εγκατάλειψης.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας αιτείται συνάντηση με την Ηγεσία του Σώματος με αντικείμενο την επίλυση των τεθέντων ζητημάτων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .