Καταγγελία για καταπάτηση του Π.Δ. 100/2003

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελία για καταπάτηση του Π.Δ. 100/2003

poasy

    

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 301/1/184α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

           3) Τον Προϊστάμενο διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.,

               Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΠΟΛΥΖΟ

 

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

 

 

Θέμα: «Καταγγελία για καταπάτηση του Π.Δ. 100/2003»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Κύριε Ταξίαρχε,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, όπως προκύπτει και από το επισυναπτόμενο έγγραφό της, καταγγέλλει τη συμπεριφορά της διοίκησης αναφορικά με τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων από το Π.Δ. 100/2003 σε περιπτώσεις αποσπασθέντων στην Αττική μελών της και επισημαίνει ότι τέτοια αντιμετώπιση δεν αρμόζει στον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Παραπέμπει στο καταδικασμένο παρελθόν της κακής διοίκησης και της απάνθρωπης αντιμετώπισης των αστυνομικών, που όλοι ευχόμασταν και ευχόμαστε να μην επανέλθει ως κανονικότητα στις μέρες μας.

Δυστυχώς, όμως, όπως αναφέρεται, η διοίκηση αδιαφόρησε για τις επιπτώσεις των αποφάσεών της επικαλούμενη τη συνήθη «καραμέλα» των υπηρεσιακών αναγκών. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η υπερηφάνεια του αστυνομικού ως ανθρώπου με δικαιώματα και υποχρεώσεις ήρθαν σε δεύτερη μοίρα χάριν σκοπιμοτήτων που όπως σας έχουμε επισημάνει με αφορμή και άλλα γεγονότα, δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Καλλιεργούν μια πλαστή εικόνα για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας και δεν προάγουν τη λειτουργία των υπηρεσιών με σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Σας καλούμε επομένως να αναθεωρήσετε τη λανθασμένη τακτική που ακολουθείτε όσον αφορά στην «αξιοποίηση» της αστυνομικής δύναμης, διότι η υπομονή των ταλαιπωρημένων και προσβεβλημένων από τη συμπεριφορά της διοίκησης, συναδέλφων μας,  έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .