Αποσπάσεις αστυνομικών παρά τη θέλησή τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποσπάσεις αστυνομικών παρά τη θέλησή τους

poasy

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2024

Αρ. Πρωτ.: 301/1/189α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.: Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας

 

Θέμα: «Αποσπάσεις αστυνομικών παρά τη θέλησή τους»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο μείζον ζήτημα της μη ορθολογικής αξιοποίησης του αστυνομικού προσωπικού με αφορμή τα όσα διαλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς από το επισυναπτόμενο έγγραφό τους, τα παράπονα είναι έντονα και η ανησυχία ακόμα μεγαλύτερη λόγω των συνεχιζόμενων αναγκαστικών αποσπάσεων αστυνομικών - μελών τους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η υπηρεσιακή κατάσταση και οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Το χειρότερο δε είναι ότι εκ μέρους της ηγεσίας δεν διαφαίνεται καμία βούληση για την υιοθέτηση των προτάσεών μας ώστε να φανεί στον ορίζοντα μια άλλη προοπτική διαχείρισης των υπηρεσιακών αναγκών τόσο στις περιοχές που αποσπώνται οι συνάδελφοί μας όσο και σε αυτές από τις οποίες προέρχονται.

Επειδή η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μπορεί να γίνεται με όρους επικοινωνίας αλλά με βάση τα πραγματικά υπηρεσιακά δεδομένα και τις ανάγκες αστυνόμευσης όλης της χώρας, σας καλούμε να συμμεριστείτε τις αγωνίες μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοί μας. Μην συνεχίσετε μια πολιτική ατελέσφορη και βλαπτική τόσο για το αστυνομικό μας σύστημα όσο και για την κοινωνία μας. Είναι καιρός πραγματικά να πορευτούμε με έναν άλλο σύγχρονο τρόπο διοίκησης και όχι με εντολές του τύπου αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα των καιρών όπως εμφατικά θα τονιστεί από το συνδικαλιστικό μας κίνημα προσεχώς στη Θεσσαλονίκη κατά την προγραμματισμένη μας πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος          ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .