Ακούσιες ψυχιατρικές διακομιδές. Αίτημα συνάντησης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ακούσιες ψυχιατρικές διακομιδές. Αίτημα συνάντησης

poasy

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 800/7/98α

 

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

          2) Τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτριο ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Θέμα: «Ακούσιες ψυχιατρικές διακομιδές. Αίτημα συνάντησης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, επανέρχεται στο μείζον πρόβλημα της εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας στις  διακομιδές ψυχιατρικής νοσηλείας, οι οποίες σύμφωνα που δημοσιεύτηκαν την 28/8/2024 από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το έτος 2023 ανέρχονται σε 11.845 σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς, η απόπειρα επίλυσης του προβλήματος με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν ευδοκίμησε. Προβλήματα εξακολουθούν να παρατηρούνται από περιοχή σε περιοχή, δυναμιτίζοντας το σύστημα αστυνόμευσης, αλλά και προσβάλλοντας αυτήν την ίδια την αξιοπρέπεια του ανθρώπου που χρήζει ουσιαστικής νοσηλείας. Είναι αδιανόητο να μεταφέρεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από αστυνομική υπηρεσία σε αστυνομική υπηρεσία ασθενείς, όταν οι μόνοι που οφείλουν να σταθούν δίπλα τους, είναι οι εξειδικευμένοι ιατροί και το αρμόδιο προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Γνωρίζοντας το πραγματικό σας ενδιαφέρον, παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο σας προκειμένου να σας καταθέσουμε τις θέσεις μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος          ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .