Η κακή απόφαση κάνει περισσότερο κακό σε αυτόν που την πήρε!

poasy

Αθήνα, 01 Φεβρουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 200/2/237α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ και ομόφωνη απόφασή του, μετέβη σύσσωμο στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με μοναδική επιδίωξη τη συνάντηση με τον νέο Αρχηγό, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ και την ακύρωση των απαράδεκτων μηδενικών μεταθέσεων έτους 2024, για τις οποίες ο εκπρόσωπός μας είχε ήδη αποχωρήσει από το Συμβούλιο Μεταθέσεων, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του.

Στον κ. Αρχηγό μεταφέρθηκε με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων και της κοινωνίας που υπηρετούμε, η έντονη αγανάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος και ειδικότερα:

Α- Το ομόφωνο αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου να γίνουν μεταθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και όχι βάσει σκοπιμοτήτων. Προέχει η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αναλογικά σε όλη τη χώρα, ώστε να μην σβήσει η ελπίδα του πολίτη για ασφάλεια και να μην απαξιωθεί το όνειρο του αστυνομικού για αξιοπρεπή διαβίωση.

Β- Με τις μηδενικές μεταθέσεις που αποφασίστηκαν «αυτοβούλως» από τη Φυσική Ηγεσία  ενισχύεται το τεράστιο ψέμα που διακινείται σκοπίμως και θέλει περίπου το 36% της αστυνομικής δύναμης να υπηρετεί στην Αττική. Η αλήθεια είναι  ότι στην Αττική υπηρετεί το 49% και άνω της συνολικής δύναμης και εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών, δεν είναι εφικτή η αξιοκρατική και ορθολογική της αξιοποίηση.

Γ- Η αλήθεια βέβαια είναι γνωστή και έχει επισημανθεί πολλάκις στην Ηγεσία, Πολιτική και Φυσική. Συνίσταται δε στο ότι όλες οι Υπηρεσίες, σε όλη τη χώρα, είναι υποστελεχωμένες, ενώ δεν λαμβάνεται καν υπόψη η γήρανση του προσωπικού με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, λόγω ορίου ηλικίας, ούτε η ίδρυση νέων υπηρεσιών με ανακύκλωση του υπάρχοντος προσωπικού.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρχηγός επιφυλάχθηκε να απαντήσει το συντομότερο στο αίτημά μας. Τον καλούμε να αποδείξει ότι πραγματικά αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και αφουγκράζεται τη βάση του αστυνομικού σώματος.

Σε διαφορετική περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει περαιτέρω κλιμακούμενες, δυναμικές δράσεις, απευθυνόμενο παράλληλα στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα Πολιτικά Κόμματα και στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ανάληψη συγκεκριμένων κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, αλλά και της ευθύνης που τους αναλογεί έναντι των τοπικών κοινωνιών, σε όλη τη χώρα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .