Μετακινήσεις Διμοιρίας Υποστήριξης Καρδίτσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετακινήσεις Διμοιρίας Υποστήριξης Καρδίτσας

poasy

     Αθήνα, 21 Μαρτίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 309/13/67α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.: 1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

              Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ

           2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας

 

Θέμα: «Μετακινήσεις Διμοιρίας Υποστήριξης Καρδίτσας»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της μας ενημέρωσε ότι για πολλοστή φορά με άνωθεν εντολές η Διμοιρία Υποστήριξης Καρδίτσας, στελεχώνεται και μετακινείται κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων, όπως αυτές ορίζονται από το Π.Δ. 100/2003 «Τοποθετήσεις, Μεταθέσεις, Αποσπάσεις και Λοιπές Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού» σε συνδυασμό με το Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

Με το πρόσχημα των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών συνάδελφοί μας καλούνται να μετακινηθούν εκτός έδρας, ενώ οι λόγοι που επιβάλλουν τη μετακίνηση είναι προδήλως γνωστοί στην Υπηρεσία και θα έπρεπε να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.  Άραγε ποιες είναι οι σοβαρές ή επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες σε ένα προγραμματισμένο από μέρες αθλητικό γεγονός που επιβάλλουν στο προσωπικό της Δ.Υ. Καρδίτσας να αναχωρήσει και να εκτελέσει καθήκοντα την ίδια ημέρα που βρίσκεται σε φύλλο πορείας; Πρόκειται για κακοδιοίκηση ή κυριαρχούν άλλα, εξωυπηρεσιακά κριτήρια στη λήψη αποφάσεων, ασχέτως αν έτσι καταπατάται η νομιμότητα και προσβάλλεται η υπόληψη των συναδέλφων μας;

Κύριε Αρχηγέ,

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι αν δεν αναθεωρηθεί αυτή η τακτική, η Ένωση θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .